Пропоную різноманіти на зиму смачними огірками. Для приготування маринаду використовується цукор, сіль та оцет. Огірочки виходять в міру солодкими та хрусткими. Заготівля обов'язково прийде до столу. Домашні хрусткі та солодкі мариновані огірки на зиму можна подати з улюбленим гарніром з картоплі.
З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 0,5 л. Обов'язково тару простерилізуйте, а кришки прокип'ятіть. Для маринування бажано взяти маленькі огірочки однакового розміру.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 600-700 г
- Оцет 9%: 3 ст. ложки
- Кріп: 1 парасолька
- Часник: 2 зубчики
- Лист лавровий: 2 шт.
- Листя вишні: 2 шт.
- Перець чорний (горошком): 6 шт.
- Петрушка: 2 гілочки
- Цукор: 3 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка
Приготування
Щоб зробити солодкі та хрумкі мариновані огірки на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти.
Ретельно промиваємо під проточною водою огірочки. Зрізаємо з кожного боку кінчики.
У кожну банку кладемо кріп, листя вишні, лавровий лист, петрушку, по зубчику часнику та горошини чорного перцю.
Щільно заповнюємо кожну банку огірками.
У центр банки цівкою вливаємо окріп. Банки заповнюємо водою повністю. Зверху накидаємо на банки кришки та залишаємо у такому положенні на 15 хвилин.
Акуратно воду з банок зливаємо в ковшок. Всипаємо у воду цукор та сіль. Перемішуємо, доводимо до кипіння. Наприкінці вливаємо столовий оцет і знімаємо маринад із плити.
Маринад, що вийшов, виливаємо в банки з огірками. Банку щільно закриваємо кришками. Перевертаємо заготівлю дном догори. Охолоджуємо банки з огірками під пледом або ковдрою, для зберігання ставимо у прохолодне місце.
Всім смачного!