Хрусткі та солодкі мариновані огірки на зиму

Пропоную різноманіти на зиму смачними огірками. Домашні хрусткі та солодкі мариновані огірки на зиму можна подати з улюбленим гарніром з картоплі.

Пропоную різноманіти на зиму смачними огірками. Для приготування маринаду використовується цукор, сіль та оцет. Огірочки виходять в міру солодкими та хрусткими. Заготівля обов'язково прийде до столу. Домашні хрусткі та солодкі мариновані огірки на зиму можна подати з улюбленим гарніром з картоплі.

З цієї кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 баночки об'ємом 0,5 л. Обов'язково тару простерилізуйте, а кришки прокип'ятіть. Для маринування бажано взяти маленькі огірочки однакового розміру.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 600-700 г
  • Оцет 9%: 3 ст. ложки
  • Кріп: 1 парасолька
  • Часник: 2 зубчики
  • Лист лавровий: 2 шт.
  • Листя вишні: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 6 шт.
  • Петрушка: 2 гілочки
  • Цукор: 3 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка

Приготування

Щоб зробити солодкі та хрумкі мариновані огірки на зиму, підготуємо потрібні інгредієнти.

Ретельно промиваємо під проточною водою огірочки. Зрізаємо з кожного боку кінчики.

У кожну банку кладемо кріп, листя вишні, лавровий лист, петрушку, по зубчику часнику та горошини чорного перцю.

Щільно заповнюємо кожну банку огірками.

У центр банки цівкою вливаємо окріп. Банки заповнюємо водою повністю. Зверху накидаємо на банки кришки та залишаємо у такому положенні на 15 хвилин.

Акуратно воду з банок зливаємо в ковшок. Всипаємо у воду цукор та сіль. Перемішуємо, доводимо до кипіння. Наприкінці вливаємо столовий оцет і знімаємо маринад із плити.

Маринад, що вийшов, виливаємо в банки з огірками. Банку щільно закриваємо кришками. Перевертаємо заготівлю дном догори. Охолоджуємо банки з огірками під пледом або ковдрою, для зберігання ставимо у прохолодне місце.

Всім смачного!