Італійська шарлотка з яблуками по-сільському

Шарлотка з яблуками – один із найпопулярніших пирогів. Хочу познайомити вас з італійською варіацією приготування цього смачного печеного десерту з духовки.

Шарлотка з яблуками – один із найпопулярніших пирогів. Природно, що у країні печуть її по-різному. Хочу познайомити вас з італійською варіацією приготування цього смачного печеного десерту з духовки. Соковита італійська шарлотка з яблуками по-сільському виходить із приємною структурою, а фруктові часточки роблять її пікантною та цікавою на вигляд. Пиріг добре поєднується з гарячими напоями – кавою або чаєм. Отже, починаємо кулінарити.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 180 г
  • Олія вершкове: 50 г
  • Жовток яєчний: 2 шт.
  • Яблуко: 2-3 шт.
  • Цукор: 140 г + 2 ст. ложки на посипання
  • Молоко: 120 мл
  • Сіль: щіпка
  • Розпушувач тіста: 5 г

Приготування

Для випікання шарлотки відмірюємо потрібні продукти за списком. Вершкове масло|мастило| поміщаємо в каструльку, щоб розтопити.

Відсипаємо від зазначеної порції цукру 2 столові ложки (потрібно нам далі). Цукор пересипаємо в робочу миску, додаємо курячі жовтки. Перетираємо між собою інгредієнти.

У склад, що вийшов, вводимо половину розтопленого вершкового масла, кидаємо дрібку солі. Вливаємо молоко.

Далі через дрібне сито пропускаємо до інгредієнтів борошно разом із розпушувачем.

А тепер ретельно інгредієнти для тіста перемішуємо. На виході тісто має вийти без грудочок, однорідної структури.

Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо кісточки. Кожну яблучну частину подрібнюємо скибочками.

Для випікання шарлотки я використовувала силіконову форму. Трохи змащуємо форму олією. Виливаємо тісто і одразу додаємо яблучну нарізку. Кожну фруктову скибочку вдавлюємо в тісто.

Яблучну нарізку зверху поливаємо залишком розтопленої олії, а також присипаємо цукровим піском.

У попередньо прогріту до 180 градусів духовку ставимо форму із заготівлею шарлотки на 35-40 хвилин.

Всім смачного та солодкого перекушування з шарлоткою по-італійськи!