Шарлотка з яблуками – один із найпопулярніших пирогів. Природно, що у країні печуть її по-різному. Хочу познайомити вас з італійською варіацією приготування цього смачного печеного десерту з духовки. Соковита італійська шарлотка з яблуками по-сільському виходить із приємною структурою, а фруктові часточки роблять її пікантною та цікавою на вигляд. Пиріг добре поєднується з гарячими напоями – кавою або чаєм. Отже, починаємо кулінарити.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 180 г
- Олія вершкове: 50 г
- Жовток яєчний: 2 шт.
- Яблуко: 2-3 шт.
- Цукор: 140 г + 2 ст. ложки на посипання
- Молоко: 120 мл
- Сіль: щіпка
- Розпушувач тіста: 5 г
Приготування
Для випікання шарлотки відмірюємо потрібні продукти за списком. Вершкове масло|мастило| поміщаємо в каструльку, щоб розтопити.
Відсипаємо від зазначеної порції цукру 2 столові ложки (потрібно нам далі). Цукор пересипаємо в робочу миску, додаємо курячі жовтки. Перетираємо між собою інгредієнти.
У склад, що вийшов, вводимо половину розтопленого вершкового масла, кидаємо дрібку солі. Вливаємо молоко.
Далі через дрібне сито пропускаємо до інгредієнтів борошно разом із розпушувачем.
А тепер ретельно інгредієнти для тіста перемішуємо. На виході тісто має вийти без грудочок, однорідної структури.
Яблука розрізаємо на 4 частини, видаляємо кісточки. Кожну яблучну частину подрібнюємо скибочками.
Для випікання шарлотки я використовувала силіконову форму. Трохи змащуємо форму олією. Виливаємо тісто і одразу додаємо яблучну нарізку. Кожну фруктову скибочку вдавлюємо в тісто.
Яблучну нарізку зверху поливаємо залишком розтопленої олії, а також присипаємо цукровим піском.
У попередньо прогріту до 180 градусів духовку ставимо форму із заготівлею шарлотки на 35-40 хвилин.
Всім смачного та солодкого перекушування з шарлоткою по-італійськи!