Манник з борошном на молоці у духовці

Цей покроковий рецепт манника на молоці можна називати базовим, його можна доповнювати. У тісто можна кинути харчовий мак, горішки, різноманітні сухофрукти.

Пиріг з манної крупи, приготовлений у духовці, є смачною популярною випічкою у багатьох сім'ях. Існує безліч кулінарних варіацій цього домашнього пирога, але у пріоритеті у мене залишається класичний покроковий рецепт манника на молоці в духовці, що приваблює своїми бюджетними інгредієнтами та простим способом замісу тіста.

Смачний манник на молоці у духовці виходить із ніжною та м'якою структурою. Рецепт можна називати базовим та його, звичайно ж, можна доповнювати. Наприклад, в тісто можна залишити харчовий мак, горішки, різноманітні сухофрукти.

Інгредієнти

  • Молоко: 1 ст.
  • Крупа манна: 1 ст.
  • Борошно пшеничне: 0,5 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 1 ст.
  • Олія вершкове: 20 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Розпушувач тіста: 15 г

Приготування

Згідно із зазначеним списком продуктів відмірюємо інгредієнти.

У робочу миску вбиваємо стандартні за розміром курячі яйця. Доповнюємо їх олією та цукром.

Використовуючи вилку чи ручний віночок, доводимо компоненти до однорідного складу.

У невелику каструльку чи миску вливаємо молочний продукт. Прогріваємо молоко, але не доводимо до кипіння. У молоко додаємо шматочок вершкового масла|мастила|, воно повинно повністю розтопитися.

Молоко-яєчний склад, що вийшов, вливаємо в яєчну суміш і відразу змішуємо.

У миску всипаємо манку і ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок. Щоб манка добре набрякла, залишаємо миску на 20 або 30 хвилин убік. Іноді інгредієнти перемішуємо.

Пшеничне борошно пропускаємо через дрібне сито разом із розпушувачем. Невеликими порціями борошно вводимо у манну основу.

Використовуючи міксер, доводимо інгредієнти до однорідної основи.

Тісто, що вийшло, на основі манки поміщаємо у форму. Я використовую силіконову форму.

Випікаємо в духовці манний пиріг близько 40 хвилин при 180 градусах. Готовність можна перевірити дерев'яною лучиною.

Манник готовий, але діставати його з форми потрібно після того, як він охолоне. Розрізаємо шматочками пиріг і пригощаємося на здоров'я!