Зазвичай салати хазяйки заправляють олією або майонезом. Щоб скоротити кількість калорій у заправках, раджу зробити її самостійно з йогурту. Потрібний класичний йогурт без будь-яких добавок. Застосовується зазвичай йогуртова заправка для салатів із овочів, свіжої зелені чи сиру.
Інгредієнти
- Йогурт: 150 г (натуральний густий)
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Петрушка: 5 гілочок
- Сіль: 3 щіпки
- Чорний перець – мелений: 2 тріски
Приготування
Для заправки йогурта візьмемо потрібні продукти. Петрушку промиваємо під прохолодною водою та обсушуємо паперовими серветками.
Густий натуральний йогурт перекладаємо у невелику миску. Орієнтуючись на свої смакові уподобання, додаємо до складу йогурту сіль та чорний мелений перець. Можна підкинути свої улюблені подрібнені приправи чи спеції.
Зі свіжого лимона вичавлюємо сік і виливаємо його в йогурт у зазначеній кількості. Якщо на момент приготування заправки лимон відсутній, його можна замінити яблучним оцтом або соєвим соусом.
На черзі — олія. Вливаємо до інгредієнтів продукт у заявленій пропорції. Я використовувала соняшникову рафіновану олію, підійде також оливкова або кукурудзяна олія.
Гілочки петрушки дрібно рубаємо, додають нарізку в йогурт. Замість петрушки можна використовувати кріп.
А тепер усі інгредієнти між собою добре перемішуємо звичайною ложкою.
Апетитна заправка на основі йогурту готова до вживання. Заправляємо нею салат та із задоволенням пригощаємося. Усім приємного перекушування!