Кабачкові оладки з сиром та часником

Любителям овочевих оладок раджу приготувати оладки кабачків з сиром і часником. Запропонувати оладки до столу найкраще зі сметаною.

Любителям овочевих оладок раджу приготувати їх із молодого кабачка. Кабачок натрьом, відіжмемо зайвий сік, доповнимо натертим сиром, а пікантності випічці додамо за допомогою спецій та часнику. З таким гастрономічним доповненням кабачкові оладки з сиром та часником стануть чудовою стравою для ситного перекушування. Запропонувати оладки до столу найкраще зі сметаною.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 шт.
  • Сир твердий: 50 г
  • Часник: 1-2 зубчики
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Паприка мелена: за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: скільки потрібно

Приготування

За списком візьмемо продукти. Якщо ви для рецепту використовуватимете стиглий плід кабачка, то його потрібно буде очистити від шкірки та насіння. З молодим кабачком цей крок можна пропустити, достатньо лише ретельно промити його. Очищаємо часниковий зубок.

На великій тертці подрібнюємо кабачок. Кабачкову масу, що вийшла, перекладаємо в друшляк і добре віджимаємо від соку.

У кабачкову основу розбиваємо куряче яйце. Інгредієнти одразу перемішуємо.

Натираємо шматок улюбленого твердого сиру. Сирну стружку перекладаємо до кабачкового складу, знову перемішуємо.

У суміш, що вийшла, підсипаємо борошно, пропущений через прес часник. Інгредієнти на смак солимо і приправляємо меленими спеціями. Можна додати ще порубану зелень за бажанням.

Змішуємо компоненти тесту кабачків. Овочева маса для оладок готова.

У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, можна викладати кабачкове тісто на сковороду за допомогою супової ложки.

Смажимо кабачкові оладки з сиром та часником з кожного боку до утворення золотистої скоринки.

Апетитні оладки з кабачка з сиром гарні одразу зі сковороди. Приємного та ситного всім перекушування!