Любителям овочевих оладок раджу приготувати їх із молодого кабачка. Кабачок натрьом, відіжмемо зайвий сік, доповнимо натертим сиром, а пікантності випічці додамо за допомогою спецій та часнику. З таким гастрономічним доповненням кабачкові оладки з сиром та часником стануть чудовою стравою для ситного перекушування. Запропонувати оладки до столу найкраще зі сметаною.
Інгредієнти
- Кабачок: 1 шт.
- Сир твердий: 50 г
- Часник: 1-2 зубчики
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Паприка мелена: за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: скільки потрібно
Приготування
За списком візьмемо продукти. Якщо ви для рецепту використовуватимете стиглий плід кабачка, то його потрібно буде очистити від шкірки та насіння. З молодим кабачком цей крок можна пропустити, достатньо лише ретельно промити його. Очищаємо часниковий зубок.
На великій тертці подрібнюємо кабачок. Кабачкову масу, що вийшла, перекладаємо в друшляк і добре віджимаємо від соку.
У кабачкову основу розбиваємо куряче яйце. Інгредієнти одразу перемішуємо.
Натираємо шматок улюбленого твердого сиру. Сирну стружку перекладаємо до кабачкового складу, знову перемішуємо.
У суміш, що вийшла, підсипаємо борошно, пропущений через прес часник. Інгредієнти на смак солимо і приправляємо меленими спеціями. Можна додати ще порубану зелень за бажанням.
Змішуємо компоненти тесту кабачків. Овочева маса для оладок готова.
У сковороду вливаємо олію. Коли воно прогріється, можна викладати кабачкове тісто на сковороду за допомогою супової ложки.
Смажимо кабачкові оладки з сиром та часником з кожного боку до утворення золотистої скоринки.
Апетитні оладки з кабачка з сиром гарні одразу зі сковороди. Приємного та ситного всім перекушування!