Пропоную зробити до перекушування смачну рибну страву з карася. Приготувати смачно та соковито карася можна з використанням томатного соусу. Спочатку рибні тушки ми обсмажимо на сковороді в олії, а потім згасимо в томатному соусі. Виходить карась у томатному соусі ніжним, апетитним, з насиченим смаком. До столу можна запропонувати рибу з картопляним пюре.
Інгредієнти
- Карась: 400 г (2-3 штуки)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Паста томатна: 2 ст. ложки
- Вода: 300 мл
- Олія рослинна: 40 мл
Приготування
Приготуємо потрібні інгредієнти для рецепту. Можна взяти готову приправу для рибних страв. Я обійшлася лише сіллю та чорним меленим перчиком.
Свіжого карася очищаємо від луски. Випаровуємо черевці і видаляємо нутрощі. Обов'язково забираємо чорну плівку всередині. Зрізаємо плавці. Ретельно обполіскуємо рибу під проточною водою.
З усіх боків і всередині підготовленого карася натираємо сіллю та перцем до смаку. Даємо спеціями просочитися протягом 2-3 хвилин.
У тарілку насипаємо борошно. З кожного боку обвалюємо карасів у борошні.
Розігріваємо на сковороді олію. На сильному вогні обсмажуємо карася з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини. Рибка повинні покритися рум'яною скоринкою.
У миску перекладаємо томатну пасту. Заливаємо її теплою кип'яченою водою та ретельно перемішуємо з додаванням солі.
Томатний соус виливаємо на сковороду до обсмаженого карасю.
Зменшуємо нагрівання плити. Сковороду накриваємо кришкою. Гасимо карася в томатному соусі 10 хвилин.
Соковитого, тушкованого в томатному соусі карася подаємо на стіл. Всім смачного!