Ліниві голубці з підливою в мультиварці

Пропоную зробити ліниві голубці. Виходять ліниві голубці з підливою в мультиварці соковитими та смачними. До столу їх можна запропонувати з овочами та різносолами.

Смачні домашні голубці — чудова страва для ситної трапези у родинному колі. Якщо немає часу возитися з капустяним листям для приготування голубців, то можна вибрати альтернативний варіант. Пропоную зробити до обіду ліниві голубці, у складі яких традиційні для цієї страви інгредієнти – фарш, капуста, рис. Готування голубців я «довірила» мультиварці, техніка чудово впоралася з кулінарним завданням. Виходять ліниві голубці з підливою в мультиварці соковитими, смачними, апетитними. До столу їх можна запропонувати з овочами та різносолами.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 400 г
  • Рис: 80 г
  • Капуста білокачанна: 160 г
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Сметана: 2 ст. ложки
  • Вода: 250 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб приготувати ледачі голубці з підливою в мультиварці, візьмемо потрібні інгредієнти. Рис відварити заздалегідь 15 хвилин після закипання. Відварений рис відкинути на сито, промити холодною водою.

Білокочанну капусту натираємо або дрібно шаткуємо кубиками ножем. Подрібнену капусту перекладаємо в миску і повністю заливаємо окропом. Залишаємо так на 10 хвилин.

У широку миску викладаємо м'ясний фарш (підійде зі свинини, яловичини, мішаний). Додаємо до фаршу відварний рис.

Ретельно віджимаємо капусту від води, переправляємо до фаршу. Моркву натираємо, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Овочі перекладаємо до решти інгредієнтів.

До складу продуктів розбиваємо яйце. Додаємо столову ложку сметани. За смаком солимо і перчимо.

Інгредієнти між собою добре перемішуємо.

З маси формуємо круглі або овальні котлетки — ледачі голубці. У мене вийшло десять штук. У знімну чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму смаження. Коли масло розігріється (прозвучить звуковий сигнал), викладаємо в чашу ліниві голубці і обсмажуємо їх з кожного боку по 6-7 хвилин.

У невеликій мисці з'єднуємо томатну пасту, столову ложку сметани, що залишилася. Вливаємо теплу кип'ячену воду, добре перемішуємо. Заливку додаємо в чашу до лінивих голубців.

Мультиварку закриваємо кришкою. Включаємо програму "гасіння" на 30 хвилин. Готуємо до закінчення програми.

Соковиті та смачні ледачі голубці з підливою у мультиварці готові. Всім смачного!