Карасі в сметанному соусі на сковороді

Зі свіжого карася можна приготувати різноманітні рибні страви. Пропоную згасити карасів у сметанному соусі на сковороді та подати до столу з картопляним гарніром.

Зі свіжого карася можна приготувати різноманітні рибні страви. Мабуть, найпопулярніший і затребуваний варіант це карасі зі сметаною. Пропоную згасити карасів у сметанному соусі на сковороді та подати до столу з картопляним гарніром. Карасі зі сметаною виходять дуже ніжними, смачними та ситними. Така рибна страва урізноманітнить ваш буденний раціон.

Інгредієнти

  • Карась: 300 г
  • Сметана: 100 г
  • Вода: 100 мл
  • Борошно пшеничне: 4 ст. ложки
  • Цибуля зелена: 1 ст. ложка (подрібнений)
  • Олія рослинна: 35 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Промиваємо зелену цибулю. Замість нього можна використовувати кріп чи петрушку. Кип'ятимо воду та охолоджуємо її.

Карасів промиваємо. Очищаємо від луски, потрошимо. Позбавляємося чорної плівки всередині. Зрізаємо плавці. Я для рецепту використовувала маленьких карасів, тож голову у рибки не зрізала.

Підготовленого карася перекладаємо у миску. Втираємо в рибку сіль та чорний перець. Перемішуємо. Залишаємо так карася на 5 хвилин, щоб рибка просочилася спеціями.

На тарілку всипаємо борошно. Кожного карася обвалюємо у борошні з двох сторін.

У сковороду вливаємо олію. Добре розігріваємо його. Карася смажимо з кожного боку приблизно по 3 хвилини на сильному нагріванні плити.

Приготуємо сметанний соус для гасіння карася. У миску викладаємо порцію сметани. Вливаємо воду. Додаємо нарізану кільцями зелену цибулю. Трохи солимо перчим. Добре перемішуємо.

Сметанний соус переливаємо до карася на сковороду.

Зменшуємо нагрівання плити до маленького. Сковороду накриваємо кришкою. Після закипання гасимо карасів у сметанному соусі 10 хвилин.

Ніжний та смачний карась у сметанному соусі готовий. Всім смачного!