Напевно, ви вже готували популярну страву – м'ясо французькою? Ця апетитна страва має безліч варіацій реалізації. Наприклад, можна запекти в духовці картопля по-французьки з фаршем та сиром.
Інгредієнти для такої страви викладаються у форму для запікання шарами. Як м'ясний інгредієнт можна взяти фарш зі свинини, яловичини, а найкраще – змішаний.
Картопля французькою з фаршем під сирною скоринкою виходить ситним і соковитим, його можна включити у святкове меню.
Інгредієнти
- Картопля: 5-6 шт.
- Фарш м'ясний: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 3 ст. ложки (або сметана)
- Сир твердий: 150 г
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Зелень свіжа: 2 гілочки
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
Приготування
Готуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю і цибулю, обполіскуємо їх у холодній воді.
Підготовлену картоплю нарізаємо кільцями завтовшки не більше 5 мм. Заготівлю з подрібненої картоплі викладаємо в ємність.
До картопляної нарізки викладаємо майонез (сметану). Кидаємо до смаку сіль, додаємо бажані мелені спеції. Добре перемішуємо картоплю.
Заготівлю з картоплі завантажуємо у форму для запікання, змащену олією, акуратним шаром.
Подрібнюємо цибулю у формі напівкілець або пір'я. Викладаємо його на картопляний шар.
На черзі – м'ясний фарш. Розподіляємо м'ясний компонент шаром. Фарш приправляємо сіллю та меленим перчиком.
Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою терки. Сирною стружкою присипаємо інгредієнти у формі.
Форму з картоплею по-французьки накриваємо харчовою фольгою. Відправляємо форму в прогріту до 180 градусів пекти на 30 хвилин. Потім фольгу прибираємо, а картоплю запікаємо ще 15 хвилин. Час може бути збільшений, залежить від сорту картоплі та властивостей вашої духовки.
Картопля по-французьки з фаршем та сиром готова. Подачу страви урізноманітнюйте нарізкою із зелені (цибуля, петрушка, кріп). Смачного вам перекушування!