Картопля, мабуть, є найпопулярнішим продуктом для гарніру. Багатьом подобається картопля по-сільськи, яка зазвичай запікається у духовці. Але є й альтернативні варіанти приготування цієї страви. Наприклад, на швидку руку можна посмажити картоплю по-сільському на сковороді. Виходить картопля по-сільському на сковороді з привабливою золотистою скоринкою зовні та м'якою всередині. Картопля ідеально урізноманітнить подачу страв з курки, м'яса, овочів, грибів, риби. Для рецепту бажано взяти молоду картоплю з ніжною шкіркою.
Інгредієнти
- Картопля: 600 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Куркума: 0,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Зелень свіжа: для подачі
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти. Ретельно (можна навіть із щіткою) промиваємо картоплю. Бажано, щоб бульби були однакового розміру.
Промиту картоплю нарізаємо великими скибочками (на 4 або 6 частин). Нарізування перекладаємо в миску.
Посипаємо картопляні скибочки сіллю за смаком. Приправляємо меленою паприкою, куркумою для гарного кольору та аромату, присмачуємо чорним меленим перцем.
Добре перемішуємо вміст у мисці, щоб спеції рівномірно розподілилися по скибочках.
У сковороду наливаємо олію. Встановлюємо нагрівання плити вище за середнє. Коли олія розігріється, перекладаємо на сковороду картопляні скибочки.
Починаємо смаження картоплі. Періодично картопляні скибочки перемішуємо (приблизно через кожні 3-4 хвилини). Мені знадобилася для приготування картоплі по-сільському на сковороді близько 20 хвилин. Картопля повинна вийти з рум'яною скоринкою та м'якою всередині.
Ситна та смачна картопля по-сільськи готова. Подаємо її відразу до столу із зеленню, овочами. Смачного!