Куряче філе зі сметаною в духовці

Якщо в холодильнику є куряче філе, то питання "Що приготувати?" відпадає одразу ж. Пропоную покроковий рецепт курячого філе зі сметаною в духовці.

Якщо в холодильнику є куряче філе, то питання «Що приготувати?» відпадає одразу ж. Зробити куряче філе можна або повністю, або невеликими шматочками. Ось покроковий рецепт курячого філе зі сметаною в духовці, яке чудово доповнить кашу, макарони, картопля, овочі.

Мінімальний продуктовий набір для страви з курячого філе та невелика кількість часу на готування забезпечить вам повноцінний ситий та смачний перекус.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 150 г (жирність 20% і більше)
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.

Приготування

Візьмемо продукти за переліком. Очищаємо цибулину. Філе має бути в охолодженому стані. Відразу вмикаємо духовку. Виставляємо тепловий режим на 180 градусів.

Очищену цибулину подрібнюємо у формі тонких напівкілець.

На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо в гарячий фритюр заготовку із цибулі. Пасеруємо, періодично перемішуючи, до м'якості.

Куряче філе на обробній дошці подрібнюємо брусками.

Томлену на сковороді цибулю викладаємо у форму для запікання. Зверху розподіляємо нарізку з курячого філе. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.

На куряче філе вивалюємо сметану, розподіляючи рівним шаром. Зверху кладемо лавровий лист. Форму накриваємо фольгою.

Форму з філе під сметаною відправляємо у духовку на 45 хвилин.

Апетитне філе зі сметаною у духовці готове. Інгредієнти перемішуємо і одразу подаємо до столу. Приємною для всіх трапези!