Якщо вам до душі та до смаку картопляний гарнір, то пропоную зробити з бульбоплодів справжній делікатес. Давайте запечемо картоплю в духовці разом із соєвим соусом. Така картопля у духовці в соєвому соусі чудово доповнить страви з курки, м'яса, риби. Так, і просто овочевий салат по сусідству з такою запеченою стравою буде доречний. Щодо спецій, то я свою перевагу віддала хмелі-сунелі та сушеному часнику. Ви можете взяти свій улюблений та відповідний склад мелених спецій та приправ.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Соус соєвий: 50 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Хмелі-сунелі: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для картопляного гарніру беремо продукти за списком. Картоплю очищаємо.
Спочатку картопля відваримо до напівготовності. Бульби нарізаємо часточками, завантажуємо в каструлю, заливаємо водою і варимо. Після закипання в мене пішло 10 хвилин. Відвар із картоплі зливаємо.
Форму, призначену для запікання страв, змащуємо олією. Відварену картопляну нарізку перекладаємо у форму.
Заготівлю з картоплі присипаємо на смак спеціями, трохи солимо.
Картоплю заливаємо порцією класичного соєвого соусу.
Духовку прогріваємо до 190 градусів. Поміщаємо форму в духовку на 15 хвилин. Через цей час картоплю перемішуємо і відправляємо знову в грубку на 7-10 хвилин.
Запечена картопля у соєвому соусі готова! Смачного!