Картопля, приготовлена в духовці, міцно увійшла до нашого раціону. Є багато різних кулінарних способів зробити картоплю у духовці. Наприклад, її можна доповнити фаршем і запекти в горщиках. Виходить картопля з фаршем у духовці в горщиках дуже ситною, апетитною та смачною. Покроковий рецепт картоплі з фаршем у духовці не складно, подати до столу її можна прямо в горщиках або виклавши на тарілку.
Інгредієнти
- Картопля: 800 г
- Фарш м'ясний: 400 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки (або сметана)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода: 200 мл
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Картоплю та цибулю очищаємо. Фарш можна взяти будь-хто.
Дрібно нарізаємо шматочками цибулю. На сковороді розігріваємо олію, додаємо нарізку з цибулі і пасеруємо її, періодично перемішуючи, пару хвилин.
На сковороду до цибулі додаємо м'ясний фарш. Трохи перчимо його і солимо. Періодично перемішуючи, обсмажуємо м'ясний фарш до напівготовності приблизно 3-4 хвилини.
Картоплю нарізаємо у формі великих кубиків. Нарізування викладаємо в миску.
Обсмажений разом із цибулею фарш викладаємо до картоплі.
До інгредієнтів додаємо майонез, ще трохи перчимо і солимо.
Вміст у мисці перемішуємо та викладаємо у горщики. У кожен горщик вливаємо близько 50 мл води.
Горщики закриваємо кришками і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 50 хвилин.
Соковита, м'яка та ситна картопля з фаршем у горщиках готова. Всім смачного!