Картопля відмінно поєднується у стравах з багатьма інгредієнтами. Мені подобається картопля з грибами, приготувати яку можна різними кулінарними способами. Наприклад, у мультиварці. Смачна картопля з грибами у мультиварці виходить ситною, м'якою, ароматною. Таку страву зробити дуже просто, адже приготування на себе «бере» мультиварка.
Інгредієнти
- Картопля: 700 г
- Печериці свіжі: 200 г
- Сметана (20%): 2 ст. ложки
- Гірчиця: 1 ч. ложка
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Приправа для страв з картоплі: 0,5 ч. ложки
Приготування
Підготуємо продукти для картопляної страви у мультиварці. Очищаємо картоплю. Ополіскуємо печериці під водою, видаляючи забруднення.
Свіжі печериці нарізаємо скибочками шириною приблизно 3 мм. Нарізування викладаємо в миску.
До нарізаних печериць додаємо столову гірчицю та сметану. Трохи солимо.
Гриби акуратно перемішуємо, щоб кожну скибочку було покрити сметаною та гірчицею.
Картоплю нарізаємо великими скибочками. Перекладаємо картоплю в мультиварку. На смак солимо, додаємо приправу для картопляних страв. Вливаємо олію.
Вміст у чаші мультиварки перемішуємо.
На картопляні скибочки викладаємо нарізку з печериць одним шаром. Перемішувати інгредієнти не потрібно.
Закриваємо мультиварку кришкою. Вибираємо на екрані програму «випічка». Час встановлюємо на 40 хвилин. Готуємо до закінчення програми.
Апетитна та смачна картопля з грибами у мультиварці готова. До столу її подати можна із зеленню. Усім приємного перекушування!