Картопляне пюре — найпопулярніший, на мій погляд, гарнір до основних страв м'яса, риби, овочів, грибів. Готувати пюре з картоплі легко, без особливого кулінарного клопоту. Незважаючи на простоту реалізації, картопляне пюре можна приготувати з різними смаковими відтінками. Ось покроковий рецепт картопляного пюре з сиром, яке виходить смачним і його можна подати до столу і як основну страву.
Інгредієнти
- Картопля: 6-8 шт.
- Сир твердий: 100 г
- Олія вершкове: 50 г
- Молоко: 200 мл
- Сіль за смаком
Приготування
Беремо для приготування картопляного пюре зазначені продукти. Очищаємо від шкірки бульби. Молоко перед додаванням до картоплі обов'язково прокип'ятити.
Приступимо до варіння картоплі. Кожну картоплину нарізаємо скибочками, які завантажуємо у відповідну каструлю. Заливаємо повністю картопляну нарізку водою, солимо до смаку. Варимо картоплю до готовності. Час залежатиме від сорту картоплі та розміру.
Готовність картоплі перевіряємо вилкою. Гарячий картопляний відвар зливаємо (або використовуємо на власний розсуд).
Відварену картоплю доповнюємо шматочком якісного вершкового масла та прокип'яченим молоком.
Використовуючи толкушку або спеціальний пристрій, розминаємо картоплю, доводячи її до стану пюре.
Подрібнюємо твердий сир за допомогою терки.
Сирну стружку перекладаємо в картоплю та перемішуємо ложкою.
Смачне ніжне картопляне пюре із сиром готове до подачі! Пригощаємось на здоров'я!