Оладки з картоплі можна посмажити на сковороді або ж запекти в духовці, використовуючи різноманітні рецепти. Мені подобається доповнювати картопляну масу різними інгредієнтами (наприклад, гарбузом). Домашні картопляні драники з гарбузом виходять ніжними та смачними, з приємним ароматом.
Для рецепту я використала заморожений гарбуз на зиму. Якщо у вас продукт свіжий, то потрібно буде очистити шматок гарбуза від шкірки та насіння. Приступаємо до приготування.
Інгредієнти
- Картопля: 3 шт.
- Гарбуз: 100 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 50 мл (для фритюру)
Приготування
Готуємо інгредієнти для картопляних драників.
Очищаємо зручним способом картопляні бульби і приступаємо до їх подрібнення, скориставшись теркою.
У мене гарбуз вже подрібнений, я просто додаю його в картопляну масу. Свіжий гарбуз також слід натерти.
У картопляно-гарбузовий склад для оладок вводимо борошно пшеничне і розбиваємо одне яйце.
Компоненти тіста для драників приправляємо до смаку сіллю, кидаємо пару щіпок меленого перцю.
А тепер звичайною столовою ложкою між собою інгредієнти перемішуємо. Основу для картопляних драників з гарбузом підготовлено. Можна приступати до смаження.
Прогріваємо у відповідній сковорідці олію. Оладки формуємо за допомогою ложки. Обсмажуємо драники з гарбузом до рум'яної скоринки з кожного боку.
Після обсмажування драні спочатку поміщаємо на паперові рушники, щоб прибрати непотрібний жир, а потім вже пропонуємо до столу.
Домашні картопляні драники з гарбузом пропонуємо до трапези разом зі сметаною, так буде набагато смачніше. Всім смачного!