Картопляні драники з гарбузом

Оладки з картоплі смажать або запікають. До стандартних інгредієнтів можна додати гарбуз. Картопляні драники з гарбузом виходять ніжними та смачними.

Оладки з картоплі можна посмажити на сковороді або ж запекти в духовці, використовуючи різноманітні рецепти. Мені подобається доповнювати картопляну масу різними інгредієнтами (наприклад, гарбузом). Домашні картопляні драники з гарбузом виходять ніжними та смачними, з приємним ароматом.

Для рецепту я використала заморожений гарбуз на зиму. Якщо у вас продукт свіжий, то потрібно буде очистити шматок гарбуза від шкірки та насіння. Приступаємо до приготування.

Інгредієнти

  • Картопля: 3 шт.
  • Гарбуз: 100 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 2-3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл (для фритюру)

Приготування

Готуємо інгредієнти для картопляних драників.

Очищаємо зручним способом картопляні бульби і приступаємо до їх подрібнення, скориставшись теркою.

У мене гарбуз вже подрібнений, я просто додаю його в картопляну масу. Свіжий гарбуз також слід натерти.

У картопляно-гарбузовий склад для оладок вводимо борошно пшеничне і розбиваємо одне яйце.

Компоненти тіста для драників приправляємо до смаку сіллю, кидаємо пару щіпок меленого перцю.

А тепер звичайною столовою ложкою між собою інгредієнти перемішуємо. Основу для картопляних драників з гарбузом підготовлено. Можна приступати до смаження.

Прогріваємо у відповідній сковорідці олію. Оладки формуємо за допомогою ложки. Обсмажуємо драники з гарбузом до рум'яної скоринки з кожного боку.

Після обсмажування драні спочатку поміщаємо на паперові рушники, щоб прибрати непотрібний жир, а потім вже пропонуємо до столу.

Домашні картопляні драники з гарбузом пропонуємо до трапези разом зі сметаною, так буде набагато смачніше. Всім смачного!