Багато господарки для приготування домашньої випічки користуються здебільшого духовкою. Адже можна «експлуатувати» для приготування пирогів, кексів, манників, шарлоток та кухонну помічницю — мультиварку — це чудовий альтернативний варіант! Ось покроковий рецепт кексу зі смородиною в мультиварці, для реалізації якого потрібні звичайні інгредієнти. Смородину я використала заморожену, але підійдуть для кексу та свіжі ягоди. Під час підготовки інгредієнтів для кексу зверніть увагу, щоб вони були кімнатної температури. Випічка зі смородиною в мультиварці виходить солодкою, ніжною, з вершковим смаком.
Інгредієнти
- Олія вершкове: 100 г
- Борошно пшеничне: 250 г
- Цукор: 1 ст.
- Молоко: 100 мл
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сіль: 1 щіпка
- Розпушувач тіста: 0.5 ч. ложки
- Смородина: 1 жменя
Приготування
Готуємо інгредієнти, відміряємо їх у потрібній кількості. Вершкове масло має бути м'яким.
У миску поміщаємо м'яке вершкове масло|мастило| і збиваємо його протягом 3-5 хвилин|мінути|. Коли олія побіліє, всипаємо до неї цукровий пісок та сіль.
Продовжуємо збивання інгредієнтів.
Продовжуючи працювати віночком (міксером), додаємо до складу майбутнього тесту по одному курячі яйця.
У масу, що вийшла, вливаємо молоко кімнатної температури, продовжуємо перемішувати.
В однорідну масу просіюємо борошно разом із розпушувачем для тіста.
Змінюємо міксер на кулінарну лопаточку, інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло густе однорідне тісто.
Тісто для кексу, що вийшло, перекладаємо в змащену маслом чашу мультиварки. Смородину спочатку обвалюємо у борошні, а потім розподіляємо по поверхні тіста.
Мультиварку фіксуємо кришкою та включаємо програму «випікання», час приготування – одну годину.
Смачний та ніжний домашній кекс зі смородиною, приготований у мультиварці, остуджуємо, нарізаємо на порції та подаємо з чашкою чаю чи кави. Приємного перекушування!