Щоб розкрити та урізноманітнити смак деяких страв, ми доповнюємо їх кетчупом. Сьогодні придбати будь-який кетчуп без проблем можна у магазині. Є й альтернативний варіант – приготувати смачний томатний кетчуп самостійно у домашніх умовах. Для такого соусу потрібно лише томатний сік, спеції та картопляний крохмаль. Мінімум вашого часу – і кетчуп із томатного соку готовий! Приступаємо.
Інгредієнти
- Сік томатний: 350 мл
- Часник: 2 зубчики
- Крохмаль картопляний: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Лист лавровий: 3-4 шт.
Приготування
Візьмемо потрібні продукти за списком. Очищаємо часникові зубчики. Для приготування кетчупу підбираємо невелику каструлю або сотейник.
Основу для кетчупу відразу почнемо готувати в каструлі, але на вогонь її поки не ставимо. Отже, виливаємо в каструлю заявлену порцію томатного соку.
Орієнтуючись на свої смакові уподобання, додаємо в томатний сік сіль та чорний мелений перець.
Часникові часточки подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Кидаємо в сік лаврові листочки.
Ще один інгредієнт для кетчупу – картопляний крохмаль. Додаємо його до решти інгредієнтів у каструлю.
А тепер озброюємось віночком і ретельно компоненти майбутнього кетчупу перемішуємо.
Переносимо каструлю на плиту, встановлюємо середнє нагрівання. Періодично перемішуючи, доводимо вміст у каструлі до кипіння. Але кип'ятити кетчуп не потрібно, одразу знімаємо каструлю з вогню. Кетчуп, що вийшов, остуджуємо.
Домашній кетчуп з томатного соку подаємо до столу до страв. Смачного!