Смачні млинці можна приготувати не лише для святкового гуляння – Масляної. У моїй родині дуже люблять млинці і без жодного приводу. Ось покроковий рецепт класичних млинців на воді та яйцях, реалізацію якого освоїти може кожна господиня. Виходять класичні млинці на воді та яйцях тонкими, ніжними, ароматними. Як доповнення до такої випічки можна запропонувати сметану, мед, молоко, що згущує, або шоколадний соус. До речі, підійдуть млинці для фаршування.
Інгредієнти
- Борошно пшеничне: 160 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Вода кип'ячена: 330 мл (тепла)
- Цукор: 1,5 ст. ложки (або до смаку)
- Сіль: 2 щіпки
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб спекти на сковороді тонкі класичні млинці на воді та яйцях, підготуємо вказані продукти. Заздалегідь закип'ятіть у чайнику воду та остудіть її до теплого стану.
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Всипаємо цукор та сіль. Кількість солодкого інгредієнта можна варіювати в залежності від смакових уподобань.
Звичайним ручним віночком інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна суміш.
У яєчну суміш, що вийшла, просіваємо борошно разом з розпушувачем.
Починаємо інгредієнти ретельно перемішувати між собою. У процесі підливаємо приблизно 70 мл води. На виході ми отримуємо густе однорідне тісто без грудочок.
Це густе тісто доводимо до рідкого стану, підливаючи воду, що залишилася.
У млинце, що вийшло, відразу вливаємо рослинне масло, щоб нам потім не довелося змащувати постійно сковорідку. Тісто перемішуємо ще раз і даємо спокій на 10-15 хвилин.
Поверхню сковороди змащуємо перед випіканням млинців олією або шматочком сала. Коли сковорідка оптимально розігріється, починаємо смажити млинці. Приблизний час смаження млинців на середньому вогні по хвилині з кожного боку.
Млинці за класичним рецептом на воді та яйцях вийшли тонкими, ніжними, смачними. Приємного всім чаювання!