Пампушки на сковороді із дріжджового тіста

З дріжджового тіста пропоную приготувати смачні пампушки. Випічка виходить повітряною та м'якою. До столу пампушки на сковороді із дріжджового тіста можна запропонувати зі своїм улюбленим напоєм.

Із тіста, замішаного на сухих дріжджах, пропоную приготувати на сковороді смачні пампушки. Випічка виходить повітряним, апетитним, м'яким. До столу пампушки на сковороді з дріжджового тіста можна запропонувати зі своїм улюбленим напоєм компотом, киселем, молоком, чаєм або кавою. Така домашня випічка урізноманітнить ваш щоденний раціон.

Для рецепту використовуйте сухі дріжджі, які додаються безпосередньо до борошна. Зверніть увагу на термін придатності дріжджів, тоді тісто вийде м'яким та повітряним.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 400 г
  • Вода тепла: 200 г
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ст. ложка без гірки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка без гірки
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки (+ для смаження плюшок)
  • Цукор (пудра): 2 ст. ложки

Приготування

Для замішування дріжджового тіста відміряємо необхідну кількість продуктів. Кип'ячена вода має бути теплою (приблизно 38 градусів).

У миску просіюємо пшеничне борошно. Всипаємо в неї цукровий пісок, сіль та сухі швидкодіючі дріжджі.

Сипучі інгредієнти між собою добре перемішуємо. У центрі робимо заглиблення.

У це заглиблення вливаємо теплу воду.

Починаємо заміс дріжджового тіста спочатку в мисці. У процесі додаємо в борошняну масу порцію олії.

Коли перемішувати інгредієнти в мисці буде важко, заміс тесту переносимо на стіл. Тісто має вийти м'яким, не прилипати до долоні.

Дріжджове тісто, що вийшло, перекладаємо в миску, яку змащуємо трохи рослинною олією. Миску накриваємо рушником і ставимо у тепле місце. За годину тісто помітно збільшиться в обсязі.

Дріжджове тісто дістаємо з миски та обминаємо. Тісто ділимо на 3-4 шматки. Кожну частину тесту розгортаємо в пласт завтовшки близько 5-7 мм. За допомогою склянки або кільця сервіровки вирізаємо коржі.

У сковороду вливаємо олію. Добре його розігріваємо. Заготівлі плюшок викладаємо в гарячу олію і смажимо з кожного боку приблизно по 2 хвилини. Після смаження плюшки рекомендується викласти на паперові рушники.

Коли плюшки трохи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

М'які смачні плюшки подаємо на стіл. Пригощайтеся, приємного чаювання!