Урізноманітнюйте свої закрутки на зиму баночками з маринованими кабачками, які доповнені морквою та часником. Така заготовка готується просто, а смак вас обов'язково підкорить. Апетитні мариновані кабачки з морквою виходять в міру хрусткими та ароматними.
Цей покроковий рецепт маринованих кабачків з морквою можна реалізувати і з молодими плодами, і з дозрілими. Використовуючи «зрілі» кабачки, їх потрібно буде очистити від насіння та шкірки. Ці процедури можна пропустити, якщо кабачки «юні».
Інгредієнти
- Кабачок: 1,5 кг
- Часник: 6 зубчиків
- Морква: 1 шт. (велика)
- Лист лавровий: 4 шт.
- Перець запашний горошком: 8 шт.
- Насіння гірчиці: 1 ч. ложка
- Вода: 1 л.
- Сіль: 3 ст. ложки
- Цукор: 4 ст. ложки
- Оцет 9%: 100 мл
Приготування
Готуємо інгредієнти для маринованих кабачків із морквиною. Ця кількість продуктів розрахована на 2 літрові банки (або 4 банки по 0,5 л). Морквину та кабачок очищаємо. З розібраних часникових зубків знімаємо лушпиння. Для маринаду кип'ятимо воду. Стерилізуємо банки.
Нарізку інгредієнтів для заготівлі на зиму почнемо із кабачка. Очищений плід подрібнюємо у формі скибочок з приблизною товщиною 1 см.
На черзі — морквина. Її для закрутки потрібно нарізати слайсами. Щоб нарізка вийшла тонкою, я користуюся овочечисткою.
У підготовлені (стерилізовані) ємності укладаємо зубчики часнику, лавровий лист, насіння гірчиці, горошини запашного перцю.
У банки укладаємо кабачки впереміш з морквяною нарізкою.
Маринад для кабачків з морквою варимо так: у киплячу воду кидаємо цукор і сіль. Через 3-4 хвилини заливаємо оцет і знімаємо з вогню. Вміст заливаємо маринадом.
Тепер на банки накидаємо кришки та ставимо ємності у каструлю, на дно якої слід помістити тканинну серветку. Стерилізуємо протягом 10-15 хвилин.
Залишилося тільки щільно закрутити кришками по різьбленню (або скористатися ключем для закочення). Банки з кабачками та морквиною ставимо верх дном і остуджуємо під ковдрою. Зберігаємо у прохолодному місці.
Приємного вам клопоту на кухні!