Мариновані кабачки з морквою

Урізноманітнюйте закрутки на зиму баночками з маринованими кабачками, доповнені морквою та часником. Готується просто, а смак вас обов'язково підкорить.

Урізноманітнюйте свої закрутки на зиму баночками з маринованими кабачками, які доповнені морквою та часником. Така заготовка готується просто, а смак вас обов'язково підкорить. Апетитні мариновані кабачки з морквою виходять в міру хрусткими та ароматними.

Цей покроковий рецепт маринованих кабачків з морквою можна реалізувати і з молодими плодами, і з дозрілими. Використовуючи «зрілі» кабачки, їх потрібно буде очистити від насіння та шкірки. Ці процедури можна пропустити, якщо кабачки «юні».

Інгредієнти

  • Кабачок: 1,5 кг
  • Часник: 6 зубчиків
  • Морква: 1 шт. (велика)
  • Лист лавровий: 4 шт.
  • Перець запашний горошком: 8 шт.
  • Насіння гірчиці: 1 ч. ложка
  • Вода: 1 л.
  • Сіль: 3 ст. ложки
  • Цукор: 4 ст. ложки
  • Оцет 9%: 100 мл

Приготування

Готуємо інгредієнти для маринованих кабачків із морквиною. Ця кількість продуктів розрахована на 2 літрові банки (або 4 банки по 0,5 л). Морквину та кабачок очищаємо. З розібраних часникових зубків знімаємо лушпиння. Для маринаду кип'ятимо воду. Стерилізуємо банки.

Нарізку інгредієнтів для заготівлі на зиму почнемо із кабачка. Очищений плід подрібнюємо у формі скибочок з приблизною товщиною 1 см.

На черзі — морквина. Її для закрутки потрібно нарізати слайсами. Щоб нарізка вийшла тонкою, я користуюся овочечисткою.

У підготовлені (стерилізовані) ємності укладаємо зубчики часнику, лавровий лист, насіння гірчиці, горошини запашного перцю.

У банки укладаємо кабачки впереміш з морквяною нарізкою.

Маринад для кабачків з морквою варимо так: у киплячу воду кидаємо цукор і сіль. Через 3-4 хвилини заливаємо оцет і знімаємо з вогню. Вміст заливаємо маринадом.

Тепер на банки накидаємо кришки та ставимо ємності у каструлю, на дно якої слід помістити тканинну серветку. Стерилізуємо протягом 10-15 хвилин.

Залишилося тільки щільно закрутити кришками по різьбленню (або скористатися ключем для закочення). Банки з кабачками та морквиною ставимо верх дном і остуджуємо під ковдрою. Зберігаємо у прохолодному місці.

Приємного вам клопоту на кухні!