Червона та біла смородина чудово підходить для приготування на зиму смачних ароматних компотів. Напій з цих ягід виходить ніжним і в міру солодким. Склянка смородинового компоту нагадає вам про літні спекотні дні. Домашній компот із червоної та білої смородини сподобається і дорослим, і хлопцям.
Подана кількість інгредієнтів розрахована на банку об'ємом 1 л. Перед приготуванням компоту зручним для вас способом простеризуйте банку, а прокип'ятіть кришку.
Інгредієнти
- Смородина: 300 г (червона та біла)
- Цукор: 100 г
- Вода: 850 мл
Приготування
Щоб зробити на зиму компот із червоної та білої смородини, візьмемо продукти за списком.
Зібрані ягоди смородини промиваємо під проточною водою. Після миття відкидаємо ягоди на друшляк.
Тепер треба зняти з гілочок ягоди.
Ягоди червоної та білої смородини перекладаємо у підготовлену стерилізовану банку.
Смородину заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та залишаємо в такому положенні на 5-7 хвилин.
Акуратно воду з банки переливаємо в ковшок або невелику каструльку. Всипаємо у воду цукор, перемішуємо. Сироп доводимо до кипіння та варимо його 1-2 хвилини.
Солодкий сироп, що вийшов, переливаємо до ягод у банку. Фіксуємо туго банку кришкою та перевіряємо на герметичність.
Тепер компот із червоною та білою смородиною ставимо на кришку. Накидаємо на банку плед або ковдру та повністю остуджуємо. Зберігати компот рекомендується у прохолодному місці.
Солодких та смачних вам закруток на зиму, приємного апетиту!