У французькій кухні дуже популярний крем-суп. Для його приготування можна використовувати різні інгредієнти, але я свою перевагу віддаю подібній страві з грибами, а точніше — з печерицями. Пропоную вам покроковий рецепт крем-супу з шампіньйонів з картоплею, який доповнений вершками, часником, картоплею та спеціями.
Грибний крем-суп із печериць має яскравий аромат та насичений смак. За консистенцією суп виходить густим та однорідним. Для досягнення необхідного результату знадобиться занурювальний блендер. Такий кулінарний помічник, я впевнена, має кожну господарку.
Готувати крем-суп із шампіньйонів можна в сотейнику, у каструлі або в сковороді з високими бортами. Я скористалася останнім варіантом, тим більше, що готувала невелику кількість супу.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 250 г
- Картопля: 2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Вершки: 3 ст. ложки
- Часник сушений: 3 зубчики
- Вода: 250-300 мл (або бульйон)
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Цибуля зелена: за смаком
Приготування
Для рецепту готуємо інгредієнти. Щоб крем-суп із печериць справді був насиченим, краще використовувати м'ясний бульйон, а не воду. Картопля, цибуля, часник очищаємо. Гриби добре промиваємо.
Цибулину для супу шаткуємо невеликими шматочками. Часникові зубки можна вичавити через прес або натерти.
Заготівлю з цибулі та часнику перекладаємо в сковороду в прогріту олію. Томимо до м'якості.
Гриби нарізаємо у формі платівок і відправляємо до підсмажування з цибулі. Спільно готуємо доти, поки печериці не поміняють свій колір.
До інгредієнтів додаємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, продовжуємо обсмажування.
Додаємо потрібну порцію вершків, кидаємо на смак сіль і мелену паприку.
Заливаємо інгредієнти у сковороді бульйоном так, щоб він покрив їх на 1 см вище. Варимо (гасимо) вміст приблизно 15-20 хвилин. Усі інгредієнти мають приготуватися.
Готовий суп із печериць починаємо пюрувати, використовуючи занурювальний блендер. Подачу супу урізноманітним нарізкою зі свіжої зеленої цибулі або іншої зелені.
Апетитний грибний крем-суп готовий. Частуйтесь на здоров'я!