Крем-суп із шампіньйонів з картоплею

Грибний крем-суп має яскравий аромат та насичений смак. За консистенцією суп виходить густим та однорідним. Для приготування потрібен занурювальний блендер.

У французькій кухні дуже популярний крем-суп. Для його приготування можна використовувати різні інгредієнти, але я свою перевагу віддаю подібній страві з грибами, а точніше — з печерицями. Пропоную вам покроковий рецепт крем-супу з шампіньйонів з картоплею, який доповнений вершками, часником, картоплею та спеціями.

Грибний крем-суп із печериць має яскравий аромат та насичений смак. За консистенцією суп виходить густим та однорідним. Для досягнення необхідного результату знадобиться занурювальний блендер. Такий кулінарний помічник, я впевнена, має кожну господарку.

Готувати крем-суп із шампіньйонів можна в сотейнику, у каструлі або в сковороді з високими бортами. Я скористалася останнім варіантом, тим більше, що готувала невелику кількість супу.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 250 г
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вершки: 3 ст. ложки
  • Часник сушений: 3 зубчики
  • Вода: 250-300 мл (або бульйон)
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Цибуля зелена: за смаком

Приготування

Для рецепту готуємо інгредієнти. Щоб крем-суп із печериць справді був насиченим, краще використовувати м'ясний бульйон, а не воду. Картопля, цибуля, часник очищаємо. Гриби добре промиваємо.

Цибулину для супу шаткуємо невеликими шматочками. Часникові зубки можна вичавити через прес або натерти.

Заготівлю з цибулі та часнику перекладаємо в сковороду в прогріту олію. Томимо до м'якості.

Гриби нарізаємо у формі платівок і відправляємо до підсмажування з цибулі. Спільно готуємо доти, поки печериці не поміняють свій колір.

До інгредієнтів додаємо картоплю, нарізану невеликими брусочками, продовжуємо обсмажування.

Додаємо потрібну порцію вершків, кидаємо на смак сіль і мелену паприку.

Заливаємо інгредієнти у сковороді бульйоном так, щоб він покрив їх на 1 см вище. Варимо (гасимо) вміст приблизно 15-20 хвилин. Усі інгредієнти мають приготуватися.

Готовий суп із печериць починаємо пюрувати, використовуючи занурювальний блендер. Подачу супу урізноманітним нарізкою зі свіжої зеленої цибулі або іншої зелені.

Апетитний грибний крем-суп готовий. Частуйтесь на здоров'я!