Дріжджові млинці на кефірі

Для любителів домашніх млинців я пропоную зробити апетитні дріжджові млинці на кефірі, які виходять ніжними за структурою та неймовірно смачними.

Для любителів домашніх млинців я пропоную зробити їх на кефірі із використанням сухих дріжджів. Апетитні дріжджові млинці на кефірі виходять ніжними структурою, неймовірно смачними. Процес замісу млинця займає більше часу, але результат обов'язково вас порадує. Млинці на кефірі з дріжджами підійдуть для ситного перекушування до сніданку, обіду або вечері. Вони відмінно поєднуються зі сметаною, джемом, варенням чи медом.

Інгредієнти

  • Кефір: 250 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сухі дріжджі: 1 ч. ложка
  • Вода (окріп): 150 мл
  • Борошно пшеничне: 150 г
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки

Приготування

Підготуємо продукти за списком. Для замісу млинця вибираємо містку миску.

Приблизно третину пшеничного борошна просіюємо в миску. Посипаємо до борошна цукровий пісок, сіль та сухі дріжджі. Сипучі інгредієнти добре перемішуємо.

Сипучий склад майбутнього млинця розбавимо кефіром, який потрібно підігріти до 37 градусів на плиті. Вміст накриваємо кришкою або харчовою плівкою та залишаємо на 30 хвилин.

У невеликій мисці збиваємо трохи курячі яйця. Яєчну суміш переливаємо в борошняну масу, що піднялася, перемішуємо.

У миску просіюємо частину борошна, що залишилася.

Замішуємо тісто густе.","position":6,"name":"Перемішуємо до отримання густого однорідного тіста"

У густе тісто цівкою вливаємо кип'ячену воду, доводячи склад до потрібної млинцевої консистенції. Використовуватимемо тісто через 15 хвилин після того, як воно постоїть ще раз у теплому місці.

Дно сковороди змащуємо олією, починаємо випічку млинців. (далі сковороду змащуємо за потребою).

Із задоволенням дегустуємо ажурні дріжджові млинці, приємного перекушування!