Крильця в медово-томатному маринаді в духовці

Приготуємо крильця в медово-томатному маринаді в духовці і подамо їх до столу з улюбленими соусами або овочевими салатиками.

Приготувати курячі крильця можна різними способами. Мені подобається запікати їх у духовці, попередньо замочивши у пікантному маринаді. Зробити смачний маринад не складе труднощів зі звичайних інгредієнтів. Приготуємо крильця в медово-томатному маринаді в духовці і подамо їх до столу з улюбленими соусами або овочевими салатиками. Така страва урізноманітнить посиденьки з друзями.

Інгредієнти

  • Крила курячі: 8-10 шт.
  • Мед: 2 ст. ложки
  • Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
  • Соус соєвий: 5 ст. ложок
  • Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
  • Сіль: щіпка

Приготування

За списком візьмемо потрібні інгредієнти. Якщо є потреба, розтопіть мед на водяній бані.

Нарізаємо крила суглобами на 3 частини. Для рецепту знадобляться лише 2 великі частини крила, кінці не використовуємо. Крильця промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо заготовки з крил у миску.

У невелику миску перекладаємо томатний кетчуп. Додаємо до нього мед. Вливаємо соєвий соус, всипаємо приправу і трохи солі.

Інгредієнти ретельно перемішуємо вилкою до одержання однорідного складу. Маринад для запікання крилець готовий.

Маринад переливаємо до крильця. Вміст добре перемішуємо. Залишаємо крильця маринуватися на півгодини (можна і довше).

Деко застилаємо фольгою. Трохи змащуємо фольгу олією. Викладаємо замариновані крильця.

Завантажуємо лист в духовку на 45 хвилин. Запікаємо при 200 градусах 45 хвилин. Пару разів крильця змастіть жиром, що виділився.

Рум'яні крильця в медово-томатному маринаді подаємо відразу на стіл. Частуйтесь!