Приготувати курячі крильця можна різними способами. Мені подобається запікати їх у духовці, попередньо замочивши у пікантному маринаді. Зробити смачний маринад не складе труднощів зі звичайних інгредієнтів. Приготуємо крильця в медово-томатному маринаді в духовці і подамо їх до столу з улюбленими соусами або овочевими салатиками. Така страва урізноманітнить посиденьки з друзями.
Інгредієнти
- Крила курячі: 8-10 шт.
- Мед: 2 ст. ложки
- Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
- Соус соєвий: 5 ст. ложок
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль: щіпка
Приготування
За списком візьмемо потрібні інгредієнти. Якщо є потреба, розтопіть мед на водяній бані.
Нарізаємо крила суглобами на 3 частини. Для рецепту знадобляться лише 2 великі частини крила, кінці не використовуємо. Крильця промиваємо, обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо заготовки з крил у миску.
У невелику миску перекладаємо томатний кетчуп. Додаємо до нього мед. Вливаємо соєвий соус, всипаємо приправу і трохи солі.
Інгредієнти ретельно перемішуємо вилкою до одержання однорідного складу. Маринад для запікання крилець готовий.
Маринад переливаємо до крильця. Вміст добре перемішуємо. Залишаємо крильця маринуватися на півгодини (можна і довше).
Деко застилаємо фольгою. Трохи змащуємо фольгу олією. Викладаємо замариновані крильця.
Завантажуємо лист в духовку на 45 хвилин. Запікаємо при 200 градусах 45 хвилин. Пару разів крильця змастіть жиром, що виділився.
Рум'яні крильця в медово-томатному маринаді подаємо відразу на стіл. Частуйтесь!