Курячі котлети з вівсяними пластівцями

Класичний рецепт курячих котлет я вирішила урізноманітнити, обравши як гастрономічне доповнення до курячого фаршу вівсяні пластівці.

Смачні та корисні котлети можна приготувати, використовуючи як основу куряче філе. Класичний рецепт курячих котлет я вирішила урізноманітнити, обравши як гастрономічне доповнення до курячого фаршу вівсяні пластівці. Апетитні курячі котлети з вівсяними пластівцями виходять м'якими, соковитими та ніжними. Чудовому смаку курячі котлети зобов'язані саме вівсяним пластівцям, які прекрасно гармонують з м'ясом птиці. Запропонувати їх до столу можна з вашим улюбленим гарніром: картоплею, кашею, макаронами.

Мій покроковий рецепт курячих котлет з вівсяними пластівцями простий у виконанні. Я використовувала пластівці швидкого приготування, щоб прискорити процес приготування курячої страви. Отже, приступаємо.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 500 г
  • Пластівці вівсяні: 0,5 ст. (швидкого приготування)
  • Вода: 0,5 ст. (або молоко)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубки
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за перевагою
  • Олія рослинна: 40 мл (для смаження)

Приготування

Потрібні продукти відміряємо відповідно до зазначеної кількості. Куряче м'ясо може бути трохи підмороженим. Вода (використовувати можна і молоко) має бути теплою. Чорний перець дозволяється доповнити своїми улюбленими меленими спеціями (паприка, каррі або спеціальна приправа для курячих страв).","position":1,"name":"Підготовляємо інгредієнти"

Сире куряче яйце вбиваємо у склянку. Вливаємо теплу воду. Збиваємо вилкою інгредієнти до отримання однорідного складу. Вівсяні пластівці перекладаємо в миску, заливаємо яєчним складом, що вийшов. Залишаємо так пластівці набухати (15 або 20 хвилин).","position":2,"name":"Вбиваємо яйце в склянку, вливаємо воду, збиваємо, вливаємо в пластівці, залишаємо набухати"

Цей час присвятимо приготуванню курячого фаршу. Філе нарізаємо скибочками. Очищаємо цибулю, часник. Цибулю нарізаємо часточками.","position":3,"name":"Нарізаємо філе, очищаємо цибулю, часник, цибулю нарізаємо"

Підготовлені для фаршу продукти по черзі закидаємо у чашу м'ясорубки. Фарш для курячих котлет підготовлений.","position":4,"name":"Закидаємо в м'ясорубку, фарш готовий"

До фаршу перекладаємо набряклі вівсяні пластівці.","position":5,"name":"Додаємо до фаршу пластівці"

Приправляємо на свій смак інгредієнти сіллю та меленими пряними спеціями.","position":6,"name":"Солим і додаємо спеціями"

Добре вміст у мисці перемішуємо. Основа для котлет готова.","position":7,"name":"Перемішуємо, основа для котлет готова"

На дно сковороди вливаємо олію. Коли воно прогріється, поміщаємо гарячу сковороду в заготовку котлет. Щоб сформувати такі заготовки, долоні трохи змочуємо холодною водою і ліпимо круглі кульки, які приплющуємо і викладаємо смажитися на сковороду.

Смажимо курячі котлети з вівсяними пластівцями з кожного боку до рум'яної оболонки. Для м'якості страви в кінці смаження можна влити трохи води в сковороду і згасити котлетки 3-4 хвилини.

Котлети з курки з гарячими вівсяними пластівцями пропонуємо на стіл! Частуйте!","position":10,"name":"Котлети готові"