Курка, тушкована в казані разом з овочами, є смачною та ситною стравою, яка ідеально впишеться у повсякденне меню. Для рецепту можна взяти як курку цілком, і окремі її частини. Я, наприклад, використовувала курячі стегна. Соковита курка з морквою та цибулею в казані на плиті може гаситись і з картоплею, і без неї. У будь-якому варіанті страва виходить апетитною.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 700 г
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Картопля: 300 г
- Олія рослинна: 30 мл
- Вода: 1 склянка
- Сіль за смаком
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
Приготування
Для рецепту підготуємо усі потрібні продукти. Очищаємо картоплю, цибулю та моркву. Овочі ополіскуємо холодною водою. Промиваємо курячі частини, обсушуємо їх паперовими рушниками.
З курячих стегон знімаємо шкірку. Нарізаємо курячі частини на шматочки. За смаком куряче м'ясо солимо, посипаємо приправою та перемішуємо. Маринуємо курку 20 хвилин.
Наливаємо в казан олію. Прогріваємо його. Завантажуємо в казан замариновані курячі шматочки. Обсмажуємо курятину на сильному вогні приблизно 10 хвилин. Періодично курку перемішуємо. Шматочки повинні підрум'янитися.
Моркву крупно натираємо. Цибулю нарізаємо шматочками, але не надто дрібно. Заготівлю з цибулі та моркви перекладаємо до курки. Обсмажуємо інгредієнти разом ще 3 хвилини.
До складу страви вводимо картоплю, нарізану невеликими шматочками-четвірками.
Вміст ще трохи солимо, вливаємо кип'ячену воду, перешиваємо.
Зменшуємо нагрівання плити. Тушимо курку з морквою, цибулею і картоплею приблизно 25 хвилин. Котел під час гасіння закриваємо кришкою.
Смачну тушковану курку з морквою та цибулею пропонуємо до столу разом із зеленню. Смачного!