Сьогодні у нас в меню куряча страва, яку можна включити до дитячого або дієтичного меню. Пропоную зробити курячі биточки з рисом на пару, які обов'язково сподобаються вашим домочадцям. Основа наших биточків – це куряча грудка, подрібнена до стану фаршу і доповнена відвареним рисом та овочами. Готуються курячі биточки з рисом на пару (я скористалася мантоваркою).
Інгредієнти
- Філе куряче (грудка): 500 г
- Рис відвареної: 1 ст.
- Морква: 0,5 шт.
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо для реалізації рецепту необхідні продукти. Завчасно відварити рис. Очистити морквину із цибулею.
З курячої грудки зрізаємо кісточку та шкірку. Нарізаємо куряче м'ясо у формі шматків, які завантажуємо в чашу м'ясорубки для «перетворення» на фарш.
У нас вийшов ніжний курячий фарш, доповнюємо його порцією вареного рису.
Подрібнюємо теркою морквину та цибулину. Овочевий склад переправляємо до інгредієнтів у миску. Можна, до речі, моркву з цибулею подрібнити разом з курячою грудкою в м'ясорубці.
До інгредієнтів вбиваємо яйце, до смаку солимо.
Між собою оптимально змішуємо інгредієнти до отримання в'язкої основи для биточків.
З курячої основи, що вийшла, формуємо круглі або овальні биточки. Для зручності процесу змочуємо долоні холодною водою. Заготовки биточків викладаємо на піддон, який змащуємо олією.
Над парою тримаємо биточки протягом 35-40 хвилин.
Наші курячі битки з рисом готові до подачі. Частуйтесь на здоров'я!