Курячі биточки з рисом на пару

Сьогодні у нас в меню куряча страва, яку можна включити до дитячого або дієтичного меню. Пропоную зробити курячі биточки з рисом на пару.

Сьогодні у нас в меню куряча страва, яку можна включити до дитячого або дієтичного меню. Пропоную зробити курячі биточки з рисом на пару, які обов'язково сподобаються вашим домочадцям. Основа наших биточків – це куряча грудка, подрібнена до стану фаршу і доповнена відвареним рисом та овочами. Готуються курячі биточки з рисом на пару (я скористалася мантоваркою).

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 500 г
  • Рис відвареної: 1 ст.
  • Морква: 0,5 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Сіль за смаком

Приготування

Підготуємо для реалізації рецепту необхідні продукти. Завчасно відварити рис. Очистити морквину із цибулею.

З курячої грудки зрізаємо кісточку та шкірку. Нарізаємо куряче м'ясо у формі шматків, які завантажуємо в чашу м'ясорубки для «перетворення» на фарш.

У нас вийшов ніжний курячий фарш, доповнюємо його порцією вареного рису.

Подрібнюємо теркою морквину та цибулину. Овочевий склад переправляємо до інгредієнтів у миску. Можна, до речі, моркву з цибулею подрібнити разом з курячою грудкою в м'ясорубці.

До інгредієнтів вбиваємо яйце, до смаку солимо.

Між собою оптимально змішуємо інгредієнти до отримання в'язкої основи для биточків.

З курячої основи, що вийшла, формуємо круглі або овальні биточки. Для зручності процесу змочуємо долоні холодною водою. Заготовки биточків викладаємо на піддон, який змащуємо олією.

Над парою тримаємо биточки протягом 35-40 хвилин.

Наші курячі битки з рисом готові до подачі. Частуйтесь на здоров'я!