З курячих гомілок можна приготувати найрізноманітніші страви. Пропоную з курячих частин зробити справжню святкову страву, використовуючи бекон. Моя гастрономічна пропозиція – це курячі гомілки в беконі в духовці, які виходять апетитними, соковитими, виглядають яскраво і смачно.
Для рецепту буде потрібно сирокопчений бекон, такий продукт можна знайти на прилавках продовольчих магазинів.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 4 шт.
- Бекон: 150 г
- Олія рослинна: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Паприка мелена: за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Готуємо для реалізації рецепту інгредієнти за списком.
Курячі голяшки промиваємо під проточною водою і швидко обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо курячі частини в миску та посипаємо сіллю. Також щедро приправляємо гомілки меленими спеціями. Дозволяється присмажити їх також сушеним часником і своїми улюбленими та відповідними приправами. Добре перемішуємо гомілки.
Приступаємо до обертання гомілок. Бекон має бути тонким, щоб процедура пройшла швидко та легко. Можна використовувати для скріплення дерев'яні зубочистки.
Запікати гомілки в беконі будемо у відповідній жароміцній формі. Викладаємо заготівлі гомілок у форму.
Тепер кожну гомілку потрібно змастити олією. Використовуйте силіконовий пензлик, так зручніше.
Температурний режим духової шафи виставляємо на 170 градусів. Відправляємо форму з гомілками запікатися на 40 хвилин. Точний час запікання визначатиметься властивостями духовки.
От і запеклися наші курячі гомілки в беконі в духовці. Дуже вдала порційна закуска для святкового гуляння! Смачного вам перекушування!