Мені подобається готувати в мультиварці страви з порційних частин курячої тушки. Наприклад, можна зробити курячі гомілки зі сметаною в мультиварці, які виходять соковитими та смачними. Для рецепту потрібно не так багато інгредієнтів, страву можна подати як самостійну ситну закуску або розташувати по сусідству з ніжками відварений рис, картопля, макарони.
Інгредієнти
- Гомілки курячі: 8-9 шт.
- Сметана: 150 мл
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Приправа для курячих страв: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
- Лист лавровий: 1 шт.
Приготування
Для приготування підготуємо потрібні продукти. Ніжки промиваємо під проточною водою, обсушуємо після процедури паперовими рушниками. Очищаємо цибулину.
У робочу миску кладемо підготовлені курячі гомілки. Присмачуємо ніжки приправою та сіллю. Ретельно інгредієнти змішуємо.
У знімну чашу мультиварки вливаємо порцію олії. Одним шаром викладаємо гомілки. Обсмажуємо курячі частини протягом 5 або 7 хвилин, перевертаючи їх.
Поки голяшки обсмажуються, тонкими смужками наріжемо цибулю. Заготовку викладаємо у чашу мультиварки, перемішуємо. Продовжуємо спільну обсмажування ще 5 хвилин.
До курячих ніжок викладаємо сметану, кидаємо лавровий листок.
Сметану перемішуємо з ніжками. Мультиварку закриваємо кришкою.
На мультиварці вибираємо програму «гасіння». Томимо гомілки в сметані 30 хвилин.
Курячі ніжки зі сметаною приготувалися. Пригощаємось!