Курячі стегенця в духовці з скоринкою

Курячі стегенця можна приготувати смачно і ситно різними способами. Мені подобається запікати їх у духовці. Виходять курячі стегенця в духовці з скоринкою і дуже апетитними.

Курячі стегенця можна приготувати смачно та ситно різними кулінарними способами. Мені подобається запікати їх у духовці. Попередньо стегенця замочуються в маринаді на основі соєвого соусу, меду, томатної пасти. Виходять курячі стегенця в духовці з скоринкою і дуже апетитними. На стіл таку страву з курки запропонувати можна з картопляним гарніром, овочевим салатом чи зеленню.

Інгредієнти

  • Стегенця курячі: 2 шт.
  • Соус соєвий: 3 ст. ложки
  • Мед: 1 ч. ложка
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Приправа для курячих страв: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 2 щіпки

Приготування

Підготуємо за списком продукти для запікання стегенець у духовці. Мед повинен бути рідким (якщо потрібно, то заздалегідь розтопіть його на водяній бані).

Курячі стегенця промиваємо під проточною водою, обсушуємо паперовими рушниками. З усіх боків стегенця натираємо приправою для курки і трохи сіллю.

Приготуємо для замочування стегенець маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус. Доповнюємо його томатною пастою, олією та порцією рідкого меду.

Інгредієнти між собою ретельно перемішуємо до однорідного складу. Маринад для стегенця готовий.

Приготований маринад переливаємо до стегенець, добре перемішуємо. Залишаємо так стегенця маринуватися протягом 30 хвилин при кімнатній температурі.

Замариновані стегенця перекладаємо у форму для запікання.

Форму з стегенцями ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

Курячі стегенця в духовці вийшли з привабливою скоринкою, смачні та соковиті. Всім смачного!