Ледачий оселедець під шубою

Ми пропонуємо вам зробити популярний салат – оселедець під шубою. І якщо мова зайшла про «ліниві» страви, то і наш салат теж буде «лінивим». Такий оселедець під шубою чудово впишеться у святкове меню. Салат урізноманітнить і буденне сімейне перекушування.

Багатьом обивателям, напевно, доводилося часто стикатися зі стравами, які мають до своєї назви приписку «лінивий». Наприклад, лінивий курник, ліниві голубці, ледачі бєляші, ліниві пиріжки. Така кулінарна приписка зовсім не означає, що страви готуються поспіхом. Їх смак зовсім не поступається «повноцінним» стравам.

Ми пропонуємо вам зробити популярний салат – оселедець під шубою. І якщо мова зайшла про «ліниві» страви, то і наш салат теж буде «лінивим». Такий оселедець під шубою чудово впишеться у святкове меню. Салат урізноманітнить і буденне сімейне перекушування.

Інгредієнти для страви потрібні класичні: буряк, оселедець, цибуля, морква, картопля, майонез. Зміниться подача салату та час його приготування. Смак оселедця під шубою залишиться тим самим.

Інгредієнти

  • Філе оселедця: 1 шт. (Солоне)
  • Картопля (варена): 2 шт.
  • Морква варена: 1 шт.
  • Буряк варений: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Майонез: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для того, щоб до святкового застілля приготувати по-швидкому «ледачий» оселедець під шубою, беремо потрібні інгредієнти за списком. Коренеплоди можна підготувати двома способами: або відварити в шкірці в трохи присоленій воді (як у нашому рецепті), або запекти в духовці. Для реалізації рибного салату знадобиться тертка з великими осередками, обробна дошка, ножик.

Порядок подрібнення інгредієнтів не має значення, пропонуємо почати з картоплі. Бульбоплоди очищаємо та подрібнюємо, використовуючи тертку.

Очищаємо морквину. Подрібнюємо її так само, як і картоплю.

На черзі буряк. Поступаємо з нею за аналогією до попередніх інгредієнтів, тобто. натираємо.

На обробну дошку викладаємо філе солоного оселедця. Нарізаємо рибку у формі дрібних шматочків-кубиків. Додаємо нарізку до решти інгредієнтів салату.

Цибулину шаткуємо дрібними скибочками. Додаємо інгредієнт у миску.

Для заправки використовуємо майонез. Присипаємо інгредієнти чорним меленим перчиком.

Інгредієнти «ледачого» оселедця під шубою перемішуємо. Пробуємо на смак. Якщо вважаєте за потрібне, то присоліть салат.

Апетитний салат — лінивий оселедець під шубою готовий! Подати його можна порційно – у креманках або оформити за допомогою кулінарного кільця. Приємного всім перекушування!