Якщо ви відварили або посмажили креветки, рекомендую супроводити їх подачу до столу пікантним соусом. Самі креветки, як відомо, мають нейтральний смак, тому підкреслити та розкрити його допомагають різні соуси. Пропоную зробити соус, у складі якого лимон, французька гірчиця в зернах, спеції та оливкова олія. Домашній лимонно-гірчичний соус до креветок – ідеальне доповнення до смачної закуски!
Інгредієнти
- Гірчиця зернова: 3 ст. ложки
- Лимон: 1 шт.
- Олія оливкова: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зробити пікантний соус до креветок, візьмемо продукти за переліком. Лимон ретельно промиваємо, можна використовувати губку. Для приготування підберіть невелику ємність.
Лимонну шкірку натираємо. Вибираємо тертку з дрібними осередками. Для соусу потрібно заготовити чайну ложку лимонної цедри.
З цілого лимона слід вижити сік. Сік, що вийшов, перед додаванням в ємність краще процідити, щоб в соус не потрапили кісточки.
До складу майбутнього соусу вводимо французьку гірчицю у зернах.
Далі до інгредієнтів вливаємо олію оливи.
Компоненти лимонного соусу приправляємо на свій смак сіллю та чорним меленим перчиком.
Озброюється віночком, інгредієнти в ємності збиваємо.
Лимонний соус з гірчицею готовий, подаємо його до креветок! Частуйтесь!