Макарони по-флотськи — це, мабуть, найпопулярніша страва на швидку руку, яка виходить завжди ситною та смачною. Пропоную приготувати на сковороді макарони по-флотськи з грибами та фаршем, які урізноманітнять ваш щоденний раціон. Для рецепту я використовувала свіжі печериці та змішаний фарш зі свинини та яловичини.
Інгредієнти
- Макарони: 300 г
- Печериці свіжі: 250 г
- Фарш м'ясний: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб приготувати на сковороді макарони по-флотськи з грибами та фаршем, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо цибулю, а гриби промиваємо і обсушуємо.
У каструлю наливаємо необхідну кількість води (зазвичай на 100 г макаронів потрібно 1 л води). Коли вода закипить, солимо її та закидаємо макарони. Відразу перемішуємо, варимо макарони приблизно 10 хвилин або орієнтуємося на поради виробника на упаковці.
Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. На сковороді розігріваємо олію, викладаємо нарізку з цибулі. Пасеруємо цибулю до м'якості та прозорості 2-3 хвилини, періодично перемішуючи.
Свіжі печериці нарізаємо платівками. Викладаємо гриби на сковороду до цибулі та разом продовжуємо обсмажувати інгредієнти 5 хвилин.
До цибулі та грибів додаємо м'ясний фарш. Інгредієнти на смак солимо і перчимо.
Печериці обсмажуємо з м'ясним фаршем протягом 10 хвилин, періодично перемішуючи. М'ясні шматочки розбиваємо в процесі смаження лопаткою.
Макарони зварилися, відкидаємо їх на друшляк і зливаємо воду. Макарони перекладаємо на сковороду до фаршу та грибів. Перемішуємо, зменшуємо нагрівання плити і томимо під кришкою макарони 5 хвилин.
Відразу подаємо макарони по-флотськи з грибами та фаршем до столу. Пригощайтеся всім приємного апетиту!