Коли потрібно швидко і смачно приготувати ситний перекус, на допомогу приходять макаронні вироби. Макарони чудово поєднуються з багатьма продуктами харчування, у тому числі з м'ясом і грибами. Пропоную зробити макарони зі свининою та грибами на сковороді — страву, яка виходить апетитною та смачною. Форму макаронів вибирайте на свій розсуд, краще з твердих сортів пшениці.
Інгредієнти
- Свинина: 250 г
- Печериці свіжі: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Макарони: 250 г (будь-якої форми)
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Вода кип'ячена: 150-200 мл
Приготування
Щоб приготувати на сковороді макарони зі свининою та грибами, візьмемо вказані продукти. Свіжі печериці промиваємо від забруднень. Очищаємо цибулю. Ополіскуємо м'ясо, обсушуємо паперовими рушниками.
Відразу наливаємо в каструлю воду, солимо. Доводимо до кипіння та закидаємо макарони. Перемішуємо. Варимо макарони приблизно 10 хвилин, дотримуючись порад виробника на упаковці.
Свинину нарізаємо невеликими шматочками-кубиками. На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо м'ясну нарізку та обсмажуємо на сильному вогні 5 хвилин, іноді перемішуючи.
Ріпчасту цибулю шаткуємо півкільцями або чверть кільцями. Додаємо цибулю до м'ясних шматочків. Перемішуємо, продовжуємо обсмажування ще протягом 3-х хвилин. Вогонь трохи зменшуємо.
Печериці нарізаємо разом із ніжками пластинками, перекладаємо їх до інгредієнтів на сковороду. Перемішуємо, смажимо ще 5 хвилин.
До інгредієнтів вливаємо кип'ячену воду. За смаком солимо, перчимо, присмачуємо паприкою. Можна додати своїх улюблених приправ та спецій. Перемішуємо, гасимо під кришкою 7-10 хвилин.
Макарони вже зварилися, відкидаємо їх на друшляк, а потім переправляємо на сковороду до свинини та грибів. Перемішуємо. Томимо під кришкою пару хвилин.
Макарони зі свининою та грибами вийшли смачними та ситними. Усім приємного перекушування!