Манник на кефірі з маком

Смачний манник на кефірі з маком із звичних та недорогих інгредієнтів підійде для чайних посиденьок у родинному колі, друзів та колег.

Є багато різновидів манника, які підкуповують не лише дивовижним смаком, а й наявністю у своєму складі досить звичних та недорогих інгредієнтів. Адже будь-яка господиня в запасниках має і манку, і яйця, і борошно, і молочні продукти.

Пропоную урізноманітнити класичний рецепт манника такою харчовою добавкою як мак. Смачний манник на кефірі з маком підійде для чайних посиденьок у родинному колі, друзів і колег. Мій покроковий рецепт манника на кефірі з маком урізноманітнить колекцію ваших кулінарних «шедеврів».

Інгредієнти

  • Крупа манна: 1,3 ст.
  • Цукор: 1 ст.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Олія вершкове: 50 г
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Кефір: 1 ст. (будь-якої жирності)
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
  • Мак: 30 г
  • Ванілін: за смаком

Приготування

Відміряємо у потрібній кількості інгредієнти для пирога з манки.

У глибоку робочу миску, в якій зручно змішуватиме продукти, засипаємо цукровий пісок, вбиваємо курячі яйця і заливаємо кефір.

Звичайним ручним віночком змішуємо інгредієнти між собою так, щоб вийшов однорідний склад.

У цей склад, що вийшов, на основі кисломолочного продукту всипаємо манку. Перемішуємо.

Через 20-30 хвилин у набряклу манку засипаємо борошно, вливаємо розтоплене гаряче вершкове масло.

Знову інгредієнти перемішуємо, додаємо харчовий мак, розпушувач для тіста та для аромату ванілін.

Ще раз грунтовно інгредієнти змішуємо. Тісто для випікання манника підготовлене.

Тісто, що вийшло, на кефірі з маком викладаємо в силіконову форму, призначену для випічки.

У прогріту до 180 градусів духову шафу відправляємо заготовку манного пирога на 45-50 хвилин.

Дістаємо з духовки готовий манник, чекаємо, поки він остудиться, потім ділимо на порції і із задоволенням пригощаємося!