Пиріг із листкового тіста з грибами та рисом

Смачний пиріг легко приготувати із листкового тіста. Для начинки я взяла свіжі печериці та рис. Вийшов пиріг із листкового тіста з грибами та рисом соковитим, апетитним.

Ситний та смачний пиріг легко приготувати, використовуючи листкове тісто. Для начинки я взяла свіжі печериці та рис. Гриби треба буде обсмажити, а рис відварити. Вийшов пиріг із листкового тіста з грибами та рисом соковитим, апетитним. Перекусити шматочком пирога можна протягом дня, його можна взяти із собою в дорогу чи пікнік.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
  • Печериці свіжі: 250 г
  • Рис: 80 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування пирога)
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка (для розкочування тіста)

Приготування

Щоб спекти в духовці пиріг із листкового тіста з грибами та рисом, підготуємо потрібні продукти. Тісто дістаємо з морозилки, щоб воно стало м'якою структурою за кімнатної температури. Рис відварюємо (10 хвилин після закипання), потім остуджуємо. Ополіскуємо свіжі печериці від забруднень. Очищаємо цибулю.

На сковороді розігріваємо олію. Ріпчасту цибулю шаткуємо шматочками. Нарізку з цибулі пасеруємо в олії 3-4 хвилини до м'якості.

Свіжі печериці разом із ніжками нарізаємо тонкими пластинками. Викладаємо гриби до цибулі на сковороду. Перемішуємо, смажимо разом 5 хвилин.

Грибну заготовку перекладаємо в миску, остудити. Потім додаємо варений рис. Перчимо до смаку і солимо інгредієнти.

Між собою перемішуємо гриби та рис. Начинка для пирога готова.

Пласт розмороженого листкового тіста викладаємо на присипану борошном поверхню. Розкочуємо тісто в пласт тонше і укладаємо його на деко.

На один бік пласта рівним шаром викладаємо начинку з грибів та рису.

Щільно скріплюємо краї тіста. На поверхні робимо проколи вилкою. Збиваємо яйце і змащуємо пиріг.

Завантажуємо пиріг з грибами та рисом із листкового тіста в розігріту до 180 градусів духовку на 30 хвилин.

Вийшов пиріг з грибами та рисом із листкового тіста рум'яним, смачним, із хрусткою скоринкою. Усім приємного та ситного перекушування!