На прилавках продуктових магазинів можна зустріти такий кисломолочний продукт, як тан. Цей напій зазвичай робиться з коров'ячого чи козячого молока з певною закваскою. Іноді я використовую цей напій для приготування маринаду, в якому замочую шматочки свинини для шашлику. М'ясо завжди виходить м'яким, ніжним та дуже смачним. Ось покроковий рецепт маринаду для шашлику з таном, сподіваюся, ви обов'язково ним скористаєтеся.
Інгредієнти
- Тан: 220 мл
- Кріп: 0,5 ч. ложки (сушений)
- Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
Приготування
Підготуємо продукти для маринаду. Кількість розрахована на 500 г свинини. Для більшої кількості порцій шашлику збільште інгредієнти пропорційно.
Очищаємо цибулю. Розрізаємо цибулину на 2 частини. Одну половинку цибулі подрібнюємо за допомогою терки.
У широку миску, де плануєте замочувати м'ясо, переливаємо тан. Додаємо до кисломолочного напою цибулинну кашку і добре перемішуємо.
У суміш, що вийшла, пересипаємо сіль, чорний мелений перець, сушений кріп і базилік. Можна також додати своїх улюблених спецій. Знову добре перемішуємо.
Половину цибулі, що залишилася, нарізаємо у формі великих пелюсток. Перекладаємо нарізку в маринад. Надалі ми насадимо цибулю по черзі з м'ясом на шампури.
Маринад для замочування м'яса на готовий шашлик. Поміщаємо в нього шматочки свинини, маринуємо 2 або більше годин.
Всім ситного перекушування!