Маринад для шашлику з таном

На прилавках магазинів можна зустріти такий кисломолочний продукт, як тан. Його можна використовувати для маринування м'яса. Ось рецепт маринаду для шашлику із таном.

На прилавках продуктових магазинів можна зустріти такий кисломолочний продукт, як тан. Цей напій зазвичай робиться з коров'ячого чи козячого молока з певною закваскою. Іноді я використовую цей напій для приготування маринаду, в якому замочую шматочки свинини для шашлику. М'ясо завжди виходить м'яким, ніжним та дуже смачним. Ось покроковий рецепт маринаду для шашлику з таном, сподіваюся, ви обов'язково ним скористаєтеся.

Інгредієнти

  • Тан: 220 мл
  • Кріп: 0,5 ч. ложки (сушений)
  • Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Підготуємо продукти для маринаду. Кількість розрахована на 500 г свинини. Для більшої кількості порцій шашлику збільште інгредієнти пропорційно.

Очищаємо цибулю. Розрізаємо цибулину на 2 частини. Одну половинку цибулі подрібнюємо за допомогою терки.

У широку миску, де плануєте замочувати м'ясо, переливаємо тан. Додаємо до кисломолочного напою цибулинну кашку і добре перемішуємо.

У суміш, що вийшла, пересипаємо сіль, чорний мелений перець, сушений кріп і базилік. Можна також додати своїх улюблених спецій. Знову добре перемішуємо.

Половину цибулі, що залишилася, нарізаємо у формі великих пелюсток. Перекладаємо нарізку в маринад. Надалі ми насадимо цибулю по черзі з м'ясом на шампури.

Маринад для замочування м'яса на готовий шашлик. Поміщаємо в нього шматочки свинини, маринуємо 2 або більше годин.

Всім ситного перекушування!