Маринад для свинячих реберець

Простий у приготуванні маринад для свинячих ребер — відмінний варіант для приготування смачної м'ясної страви. Використовуйте гірчицю протерту, а не із зернами.

Смачно приготувати свинячі реберця на мангалі, в духовці, на грилі або на сковороді можна без особливого кулінарного клопоту, якщо попередньо витримати їх у пікантному маринаді. У складі такого маринаду є гірчиця. Використовуйте гірчицю протерту, а не із зернами. При запіканні гірчиця із зернами може пригоріти. Простий у приготуванні маринад для свинячих ребер — відмінний варіант для приготування смачної м'ясної страви!

Інгредієнти

  • Гірчиця: 2 ст. ложки
  • Часник: 3 зубчики
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Візьмемо інгредієнти для маринаду. Якщо свинячі реберця з великою кількістю сальних прошарків, то олію можна не використовувати. Склад продуктів розрахований на 0,5 кг свинячих ребер.

Часникові зубчики пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу, що вийшла, перекладаємо в миску.

До часнику перекладаємо порцію гірчиці. Вливаємо невелику кількість олії.

До інгредієнтів всипаємо чайну ложку солі, перець та мелену паприку. В ідеалі паприка має бути підкопченою, тоді реберця вийдуть ароматними.

Залишилось лише інгредієнти ретельно перемішати до однорідного складу. Маринад для ребер готовий.

Свинячі реберця перед маринуванням промиваємо під проточною водою, насухо обтираємо паперовими рушниками. Перекладаємо реберця в соус, перемішуємо і маринуємо протягом 1 години (можна залишити їх на ніч).

Свинячі реберця добре промаринувалися. Далі їх запікаємо або смажимо на решітці (на ваш розсуд). Всім ситного перекушування!