Мариноване мясо на сковороді

Пропоную приготувати мариноване м'ясо на сковороді. До столу його можна запропонувати зі свіжими овочами або відвареною/запеченою картоплею.

Пропоную приготувати на сковороді мариноване м'ясо. Як м'ясний інгредієнт я взяла свинину. Вийшла в результаті смачна і апетитна страва, що на смак нагадує шашлик. Попередньо замаринуємо м'ясні шматочки в лимоні, яблучному оцті та приправі. Я використала приправу для шашлику, яка чудово розкрила смак свинини. Підійде також мелена паприка, суміш перців та інші спеції для м'яса. До столу запропонувати мариноване м'ясо на сковороді можна зі свіжими овочами або відвареною/запеченою картоплею.

Інгредієнти

  • Свинина: 500 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сік лимонний: 1,5 ст. ложки
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Приправа для м'яса: 1 ч. ложка

Приготування

Щоб приготувати мариноване м'ясо на сковороді, підготуємо інгредієнти за списком. Очищаємо цибулю. М'ясо обполіскуємо, обсушуємо паперовими рушниками.

Свинину перекладаємо на дошку і нарізаємо шматочками (приблизний розмір нарізки 2,5-3 см).

Цибулю шаткуємо у формі кілець або напівкілець. Цибулеву нарізку перекладаємо до м'яса.

М'ясо з цибулею на смак солимо, додаємо приправу для шашлику або м'яса. Витискаємо сік з лимона, виливаємо його до інгредієнтів разом із яблучним оцтом.

Між собою інгредієнти добре перемішуємо. Миску із вмістом затягуємо харчовою плівкою та залишаємо маринуватися при кімнатній температурі на 2 години.

На сковороду виливаємо олію. Розігріваємо його. Замариновані шматочки свинини без цибулі викладаємо на сковороду одним шаром. Обсмажуємо м'ясо з кожного боку по 5 хвилин. Шматочки повинні покритися рум'яною скоринкою.

До обсмаженого м'яса перекладаємо цибулю, додаємо залишки маринаду з миски. Зменшуємо нагрівання плити, а сковороду накриваємо кришкою. М'ясо на сковороді 10-12 хвилин. Пару разів свинину з цибулею перемішуємо.

Вийшло замариноване м'ясо на сковороді смачним та ситним. Приємного для всіх апетиту!