Пропоную замаринувати свіжі печериці разом із цибулею та часником. Грибна закуска виходить просто чудовою, ароматною та апетитною. Таку страву з печериць прикрасить будь-який святковий стіл. Завдяки спеціям мариновані печериці з цибулею та часником виходять із пікантною смаковою ноткою.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт. (червоний, підійде звичайний)
- Часник: 2 зубчики
- Вода: 250 мл (для маринаду)
- Сіль: 1 ст. ложка без гірки
- Цукор: 1 ч. ложка
- Перець чорний (горошком): 5 шт.
- Коріандр (зерна): 0,5 ч. ложки
- Перець червоний: 0,25 ч. ложки
- Лист лавровий: 2 шт.
- Оцет 9%: 1,5 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб замаринувати печериці разом із цибулею та часником, підготуємо необхідні продукти. Гриби промиваємо, очищаємо цибулю та зубчики часнику.
У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, опускаємо промиті свіжі печериці і після закипання варимо їх протягом 5-7 хвилин.
Коли печериці зваряться, відкидаємо їх на друшляк.
Приготуємо для печериць маринад. У каструлю всипаємо цукор, сіль, додаємо коріандр, горошини перцю, лавровий лист. Відразу вливаємо оцет. Спеції заливаємо водою та доводимо до кипіння на вогні. Проварюємо маринад протягом хвилини.
Маринад знімаємо з вогню. Цибулю нарізаємо тонкими кільцями або півкільцями, часник нарізаємо пластинками. Нарізку з цибулі та часнику додаємо в гарячий маринад. Вливаємо порцію олії. Чекаємо, доки маринад стане теплим.
Відварені печериці для зручності маринування перекладаємо у банку. Заливаємо їх теплим маринадом. Банку закриваємо та відправляємо на полицю холодильника. Маринуємо печериці в холоді 12 годин.
Вийшли печериці, мариновані з цибулею та часником, дуже смачними та соковитими. Приємного для всіх апетиту!