Мариновані різані огірки на зиму

Зі свіжих огірків можна зробити на зиму найрізноманітніші заготовки. Давайте приготуємо мариновані різані огірки на зиму, які виходять смачними, з пікантною ноткою.

Зі свіжих огірків можна зробити на зиму найрізноманітніші заготовки. Поповніть свій льох із закрутками ще однією кулінарною варіацією з огірка. Давайте приготуємо мариновані різані огірки на зиму, які виходять смачними, з пікантною ноткою. Для цього рецепту маринування підійдуть огірочки «негарної» форми. Спеції та приправи додадуть огірковій заготівлі аромат, можна використовувати різносол для приготування вінегретів і салатів.

Кількість інгредієнтів запропонована на банку об'ємом 0,5 л. Обов'язково належним чином підготуйте тару – банку потрібно простерилізувати, а кришку прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 350-400 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Кріп: 1 парасолька
  • Оцет 9%: 1 ст. ложка
  • Цукор: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Гірчиця зернова: 0,5 ч. ложки
  • Перець запашний горошком: 2 шт.
  • Перець чорний (горошком): 4 шт.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Вода: 250 мл

Приготування

Для різаних маринованих огірків підготуємо необхідний набір інгредієнтів. Огірки рекомендується на пару годин попередньо замочити у холодній воді.

Добре промиваємо огірки, нарізаємо їх для заготівлі невеликими барилами (можна брусочками).

На дно простерилізованої банки поміщаємо парасольку кропу. Додаємо лавровий лист, перці горошком, очищені зубчики часнику. Всипаємо гірчицю у зернах.

Повністю заповнюємо банку нарізаними огірками.

Вміст у банку повністю заливаємо окропом. На банку накидаємо кришку і залишаємо так огірки на 10 хвилин.

Воду з|із| банки зливаємо в невелику каструльку або ковшик. Всипаємо у воду цукровий пісок та сіль. Перемішуємо, доводимо до кипіння. Кристалі спецій повинні повністю розчинитися. Наприкінці вливаємо столовий оцет і забираємо маринад з вогню.

Приготований маринад вливаємо до огірків у банку. Відразу банку закручуємо або закриваємо спеціальним ключем для консервації. Банку ставимо на кришку, утеплюємо пледом. Остуджуємо повністю заготівлю з огірків протягом доби, а потім для зберігання до зими ставимо у прохолодне місце.

Пригощайтеся, приємного апетиту!