Кабачкова ікра з помідорами на зиму

Пропоную зробити ікру з кабачків разом із помідорами та цибулею. Виходить кабачкова ікра з помідорами на зиму смачною, із зернистою структурою.

Кабачкову ікру на зиму можна назвати однією з найпопулярніших заготовок. Пропоную зробити ікру з кабачків разом із помідорами та цибулею. Виходить кабачкова ікра з помідорами на зиму смачною, із зернистою структурою. Така заготівля – чудова закуска для будь-якого застілля.

Із запропонованої кількості продуктів виходить 700 мл кабачкової ікри. Для зберігання будуть потрібні скляні банки, які зручним способом простерилізуйте, а кришки до них прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Кабачок: 700 г
  • Помідори: 300 г
  • Цибуля ріпчаста: 150 г
  • Часник: 3 зубчики
  • Сіль: 1 ст. ложка (за смаком)
  • Цукор: 1 ст. ложка (за смаком)
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Оцет 9%: 30 мл
  • Лист лавровий: 3 шт.
  • Суміш перців: 2 щіпки (за смаком)

Приготування

Щоб зробити на зиму кабачкову ікру із помідорами, підготуємо потрібні продукти. Кабачки очищаємо від насіння та шкірки. Промиваємо помідори. З цибулі видаляємо лушпиння.

Подрібнювати інгредієнти для ікри через м'ясорубку, тому нарізаємо овочі невеликими шматочками.

Закладаємо нарізку з овочів у м'ясорубку. Ось така томатно-кабачкова маса виходить.

У цю масу вливаємо олію. Всипаємо сіль, цукровий пісок. Додаємо лаврові листи та суміш мелених перчиків. Перемішуємо.

Кабачкову масу гасимо під кришкою при слабкому кипінні протягом години. Періодично склад перемішуємо.

Коли до кінця гасіння залишиться 5 хвилин, додаємо в кабачкову ікру подрібнений часник і вливаємо оцет. Перемішуємо.

Ікру з кабачків із помідорами перекладаємо у стерилізовані банки (без лаврового листа). Закриваємо кришками та остуджуємо під теплим пледом приблизно добу. Для зберігання ставимо ікру у прохолодне місце.

Всім смачного!