Для замісу млинця господарки використовують різноманітні кисломолочні напої (кефір, ряженка, кисле молоко). А у мене у складі млинця — катик. Цей продукт роблять із натурального молока та спеціальних бактеріальних культур шляхом сквашування. Домашні млинці на катику та окропі виходять ніжними, смачними та дуже апетитними. Така випічка – чудовий варіант для сніданку чи вечері.
Млинці на катику можна запропонувати до перекушування, змастивши розтопленим вершковим маслом. Прекрасно вони поєднуються з варенням, солодким фруктовим чи ягідним джемом, сметаною чи медом. Можна в млинці на катику та окропі загорнути улюблену начинку.
Інгредієнти
- Катик: 1 ст.
- Вода (окріп): 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 1,5 ст.ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 1/3 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Вимірюємо в потрібній кількості продукти. Катик має бути кімнатної температури.
Для замішування тіста підбираємо глибоку ємність. До неї вливаємо кисломолочний продукт, розбиваємо яйце.
Відразу ж доповнюємо інгредієнти цукровим піском та сіллю. З кількістю цукру визначтеся самостійно. Його може бути більше або менше, залежно від ваших смакових уподобань та варіантів подачі. Інгредієнти віночком перемішуємо, щоб вийшов однорідний склад.
У цей однорідний склад просіюємо борошно разом із содою.
Обертаючи віночком, доводимо інгредієнти для стану густого тіста. Воно нагадує тісто для оладок.
У густу суміш струмком заливаємо крутий окріп. Перемішуємо, регулюючи консистенцію млинця.
У млинце тісто відразу вливаємо рослинне масло і ще раз змішуємо інгредієнти.
Дном сковороди проходимо промасленим пензлем. Розжарюємо сковороду і приступаємо до випікання млинців. Смажимо млинці з кожного боку приблизно по 30-40 секунд.
Ось яка апетитна стопка млинців на катику вийшла! Пробуємо, приємного перекушування!