Млинці на мінералці та кефірі

Замісити тісто для млинців можна різними кулінарними методами. Мені подобається рецепт млинців на мінералці та кефірі. млинці виходять смачними та ніжними.

Замісити тісто для млинців можна різними кулінарними методами. Мені подобається варіант, у якому використовується кефір та газована мінеральна вода. Такі млинці виходять смачними та ніжними. Випічку можна запропонувати до столу з улюбленим солодким соусом або сметаною. Приготувати млинці на мінералці і кефірі буде під силу навіть кухарям-початківцям.

Інгредієнти

  • Кефір (2,5%): 200 мл
  • Вода мінеральна: 200 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Сода харчова: 0,25 ч. ложки
  • Борошно пшеничне: 200 г

Приготування

Підготуємо для замісу тесту млинця зазначені інгредієнти. Кефір має бути кімнатної температури.

Кефір переливаємо у глибоку миску. Всипаємо соду і перемішуємо. Залишаємо кефір на 5 хвилин, щоб відбулася реакція соди з кисломолочним напоєм.

Тепер у кефір розбиваємо одне куряче яйце та енергійно перемішуємо інгредієнти.

У суміш, що вийшла, просіюємо борошно, всипаємо цукор і сіль.

Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок.

У густе тісто вливаємо мінеральну воду і знову ретельно перемішуємо.

У тісто, яке у нас вийшло, вливаємо одразу порцію олії і знову перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 хвилин, воно вийшло однорідним, не густим.

Сковороду змащуємо олією (потім змащувати її не обов'язково). Виливаємо порцію млинця, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинець з одного боку близько 1 хвилини, потім перевертаємо і смажимо до рум'яності. Аналогічно смажимо решту млинців на середньому нагріванні плити.

Апетитні млинці на кефірі та мінералці подаємо до столу. Всім смачного!