Замісити тісто для млинців можна різними кулінарними методами. Мені подобається варіант, у якому використовується кефір та газована мінеральна вода. Такі млинці виходять смачними та ніжними. Випічку можна запропонувати до столу з улюбленим солодким соусом або сметаною. Приготувати млинці на мінералці і кефірі буде під силу навіть кухарям-початківцям.
Інгредієнти
- Кефір (2,5%): 200 мл
- Вода мінеральна: 200 мл
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цукор: 1 ст. ложка
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Сода харчова: 0,25 ч. ложки
- Борошно пшеничне: 200 г
Приготування
Підготуємо для замісу тесту млинця зазначені інгредієнти. Кефір має бути кімнатної температури.
Кефір переливаємо у глибоку миску. Всипаємо соду і перемішуємо. Залишаємо кефір на 5 хвилин, щоб відбулася реакція соди з кисломолочним напоєм.
Тепер у кефір розбиваємо одне куряче яйце та енергійно перемішуємо інгредієнти.
У суміш, що вийшла, просіюємо борошно, всипаємо цукор і сіль.
Віночком інгредієнти перемішуємо так, щоб вийшло тісто густе без грудочок.
У густе тісто вливаємо мінеральну воду і знову ретельно перемішуємо.
У тісто, яке у нас вийшло, вливаємо одразу порцію олії і знову перемішуємо. Залишаємо тісто на 15 хвилин, воно вийшло однорідним, не густим.
Сковороду змащуємо олією (потім змащувати її не обов'язково). Виливаємо порцію млинця, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинець з одного боку близько 1 хвилини, потім перевертаємо і смажимо до рум'яності. Аналогічно смажимо решту млинців на середньому нагріванні плити.
Апетитні млинці на кефірі та мінералці подаємо до столу. Всім смачного!