Млинці на сметані та молоці

Домашні млинці на сметані та молоці – ідеальний варіант для ситного перекушування в обід або на вечерю.

Смачні тонкі млинці просто приготувати, використовуючи сметану та молоко. Млинці виходять апетитними, до столу їх можна запропонувати разом із солодким соусом. Хороші такі млинці для фарширування. Домашні млинці на сметані та молоці – ідеальний варіант для ситного перекушування в обід або на вечерю.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 120-130 г
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 2 щіпки
  • Сметана: 3 ст. ложки
  • Молоко: 300 мл
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки (+ для змащення сковороди)

Приготування

Для замісу млинцевого тіста візьмемо потрібні інгредієнти. Продукти мають бути кімнатної температури, молоко можна трохи підігріти у ковшіку.

У миску розбиваємо курячі яйця. Вливаємо до них заявлену порцію свіжого теплого молока. Віночком інгредієнти трохи перемішуємо.

У суміш, що вийшла, всипаємо цукровий пісок і трохи солі. Кількість цукру – на ваш смак. Продовжуємо обертати віночком.

У склад, що утворився, перекладаємо сметану і вливаємо відразу пару столових ложок рослинної олії. Інгредієнти перемішуємо.

У суміш, що у нас вийшла, пропускаємо через дрібне сито борошно.

Енергійно змішуємо інгредієнти до отримання однорідного тіста без грудочок. Миску з тістом накриваємо кришкою і залишаємо при кімнатній температурі відпочити на 15-20 хвилин.

Сковороду змащуємо олією, добре розігріваємо поверхню. Половником зачерпуємо тісто та розподіляємо його по сковороді. Смажимо млинці з кожного боку приблизно по 1 хвилині. Тонкі млинці складаємо чаркою.

Тонкі домашні млинці на молоці та сметані готові. Всім смачного!