Самса з фаршем та гарбузом

З готового листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку, у тому числі самсу. Пропоную до перекушування зробити соковиту самсу з фаршем і гарбузом.

З готового листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку, у тому числі самсу. Пропоную до перекушування зробити соковиту самсу з начинкою з м'ясного фаршу та гарбуза. Виходить така самса з фаршем і гарбузом смачним, смачним і апетитним, голодними ваші домочадці не залишаться. Для рецепту підійде будь-який м'ясний фарш, я використала заготівлю зі свинини.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
  • Фарш м'ясний: 200 г
  • Гарбуз: 150 г (очищена)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування)
  • Кунжут: 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне: 1 ч. ложка (для розкочування тіста)

Приготування

Щоб спекти в духовці самсу з фаршем та гарбузом, підготуємо інгредієнти. Листкове тісто попередньо розморожуємо. Очищаємо гарбуз та цибулю.

Для начинки натираємо гарбуз. Цибулю шаткуємо шматочками. У мисці з'єднуємо м'ясний фарш, гарбуз та цибулю. Інгредієнти на смак солимо і перчимо. Можна додати свої улюблені спеції або приправи.

Між собою інгредієнти перемішуємо. Начинка для домашньої самси готова.

Розморожене тісто скочуємо в рулет.

Нарізаємо рулет із листкового тіста на шматочки шириною приблизно 3 см. У мене вийшло 6 шматочків.

Поверхню присипаємо борошном. Шматочки тіста ставимо зрізом униз. Притискаємо кожну заготівлю долонею, а потім розкочуємо в коржики.

На кожен корж поміщаємо порцію приготованої начинки.

Щільно скріплюємо краї, формуючи трикутну самсу.

Самсу перекладаємо на лист швом вниз. Збиваємо яйце, змащуємо їм самсу і зверху посипаємо кунжутом.

Ставимо лист з самсою в розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 35 хвилин.

Домашня самса з фаршем і гарбузом вийшла смачною та соковитою. Всім смачного!