Для приготування млинця потрібно, як правило, рідкий інгредієнт. Господині, які люблять пригощати рідню та друзів смачними домашніми млинцями, знають, що для замішування тіста можна використовувати воду, молоко, кефір, і навіть квас або розсіл. А я хочу пригостити вас млинцями на яблучному соку. Випічка виходить чудовою! Тонкі млинці на яблучному соку виходять з легкою смаковою кислинкою та ледь вловимим приємним фруктовим ароматом.
Інгредієнти
- Сік яблучний: 250 мл
- Вода: 50 мл
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1 щіпка
- Борошно пшеничне: 100 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч.ложки
Приготування
Для замішування млинця відміряємо інгредієнти в необхідній кількості. Яблучний сік можна використовувати і магазинний, і домашній.
У широку робочу ємність виливаємо сік кімнатної температури. Напій доповнюємо олією та питною водою.
До складу соку вводимо куряче яйце, засипаємо цукровий пісок та дрібку солі.
Озброївшись віночком, інгредієнти в ємності перемішуємо доводячи до однорідного складу з легкою піною.
Борошно просіюємо в рідину, що вийшла, разом з розпушувачем для тіста. Сипучий продукт додаємо невеликими порціями, одразу перемішуємо.
Енергійно обертаючи віночком, отримуємо млинце з однорідною консистенцією без грудочок. Трохи даємо тесту "відпочити".
По сковорідці проходимо промасленим пензлем. Кухарем зачерпуємо тісто і розподіляємо його на розпеченій поверхні. Смажимо млинці з двох сторін по 30-40 секунд. Готові млинці мають приємний карамельний відтінок.
Домашні млинці на яблучному соку подаємо до столу разом зі сметаною або будь-яким солодким доповненням – варенням, джемом, медом. Ситного та смачного всім перекушування!