Млинці на яблучному соку

Для приготування млинця потрібно, як правило, рідкий інгредієнт. Я хочу пригостити вас млинцями на яблучному соку. Випічка виходить чудовою!

Для приготування млинця потрібно, як правило, рідкий інгредієнт. Господині, які люблять пригощати рідню та друзів смачними домашніми млинцями, знають, що для замішування тіста можна використовувати воду, молоко, кефір, і навіть квас або розсіл. А я хочу пригостити вас млинцями на яблучному соку. Випічка виходить чудовою! Тонкі млинці на яблучному соку виходять з легкою смаковою кислинкою та ледь вловимим приємним фруктовим ароматом.

Інгредієнти

  • Сік яблучний: 250 мл
  • Вода: 50 мл
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 щіпка
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч.ложки

Приготування

Для замішування млинця відміряємо інгредієнти в необхідній кількості. Яблучний сік можна використовувати і магазинний, і домашній.

У широку робочу ємність виливаємо сік кімнатної температури. Напій доповнюємо олією та питною водою.

До складу соку вводимо куряче яйце, засипаємо цукровий пісок та дрібку солі.

Озброївшись віночком, інгредієнти в ємності перемішуємо доводячи до однорідного складу з легкою піною.

Борошно просіюємо в рідину, що вийшла, разом з розпушувачем для тіста. Сипучий продукт додаємо невеликими порціями, одразу перемішуємо.

Енергійно обертаючи віночком, отримуємо млинце з однорідною консистенцією без грудочок. Трохи даємо тесту "відпочити".

По сковорідці проходимо промасленим пензлем. Кухарем зачерпуємо тісто і розподіляємо його на розпеченій поверхні. Смажимо млинці з двох сторін по 30-40 секунд. Готові млинці мають приємний карамельний відтінок.

Домашні млинці на яблучному соку подаємо до столу разом зі сметаною або будь-яким солодким доповненням – варенням, джемом, медом. Ситного та смачного всім перекушування!