Манна крупа вже давно використовується хазяйками не тільки для приготування каші. Як основний інгредієнт манка присутній і у випічці. Наприклад, є у мене улюблений покроковий рецепт млинців із манкою на кефірі, які можна запропонувати до ранкової трапези разом із солодкими соусами – варенням, медом, джемом.
Інгредієнти
- Крупа манна: 5 ст. ложок
- Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
- Кефір: 400 мл
- Цукор: 2 ст. ложки
- Яйце куряче: 2 шт.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Приготування
Беремо інгредієнти за списком. До речі, кефір можна замінити іншим кисломолочним напоєм – кислим молоком, йогуртом, катиком, ряженкою.
У миску виливаємо вміст двох сирих курячих яєць. У яєчну масу підсипаємо цукор (кількість – на ваш смак), кидаємо щіпку солі. Віночком інтенсивно збиваємо до однорідного складу, поєднуючи інгредієнти.
У склад, що вийшов, засипаємо манну крупу. Відразу втручаємо манку в яєчну суміш.
Доповнюємо суміш порцією пшеничного борошна з розпушувачем, знову змішуємо продукти.
Доводимо вміст у мисці до консистенції млинця шляхом додавання кефіру, який повинен бути теплим.
У млинце тісто вливаємо рослинне масло, ще раз енергійно замішуємо млинце.
Перед смаженням млинців на манці обов'язково промаслюємо поверхню сковороди і добре її прогріваємо. Порцію тіста розподіляємо поверхнею сковорідки. Смажимо з кожного боку для золотистості.
Домашні млинці з манною крупою на кефірі подаємо до столу, згорнувши їх трубочкою, конвертиком або формою трикутника (за бажанням). Приємною вам трапези!