Смачні млинці із солодкою начинкою – чудовий десерт для всієї родини. Якщо вас тішить урожай вишні, то пропоную зробити з цією ягодою апетитну страву. Спочатку замісимо млинце, приготуємо потім начинку з вишні, а потім сформуємо ласощі. Соковиті млинці з вишнею обов'язково знайдуть своїх шанувальників.
Перед реалізацією рецепту промийте вишню та очистіть її від кісточок.
Для тесту
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукор: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Молоко: 1 ст.
- Вода (окріп): 1 ст.
- Борошно пшеничне: 1 ст. з гіркою
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
Для начинки
- Вишня: 300 г
- Вода: 70 мл
- Цукор: 3 ст. ложки
- Крохмаль картопляний: 2 ст. ложки без гірки
Приготування
Підготуємо продукти для млинців із вишневою начинкою.
У миску розбиваємо велике куряче яйце. Підсипаємо до нього цукровий пісок та сіль. Збиваємо інгредієнти так, щоб вийшов солодкий однорідний яєчний склад.
У яєчну масу вливаємо спочатку окріп, а потім молоко з холодильника. У процесі додавання рідин інтенсивно працюємо віночком.
У миску починаємо просівати борошно, відразу з'єднуючи її з рідким складом віночком. Виходить однорідне тісто млинця.
У млинцеве тісто відразу додаємо олію. Знову перемішуємо інгредієнти. Відставляємо поки тісто убік, займемося начинкою.
У невелику каструльку чи миску вливаємо кип'ячену воду. Всипаємо цукор, перемішуємо на плиті, щоб|аби| цукор повністю розчинився. У солодку гарячу воду всипаємо частинами крохмаль, відразу швидко перемішуємо віночком, щоб не було грудочок. Завантажуємо підготовлені ягоди. Проварюємо начинку 3 хвилини після закипання.
Приступаємо до випікання млинців. Сковороду змащуємо олією. Смажимо млинці з двох сторін приблизно по 40 секунд. Готові млинці складаємо на тарілці чаркою.
Начинка та млинці готові, можна збирати десерт. На кожен млинець кладемо вишневу начинку. Звертаємо млинець конвертом.
Подаємо млинці з вишнею до столу з чаєм. Приємного та смачного перекушування!